Na Zrinjevcu će biti održana utrka u kojoj su svi pobjednici

Na Zrinjevcu će biti održana utrka u kojoj su svi pobjednici

Udruga Sve za nju u ponedjeljak je najavila Utrku za fajterice koja će se u sklopu Dana narcisa održati u parku Zrinjevac u subotu, 23. ožujka od 10 do 14 sati.

Riječ je o simboličnoj utrci koja nema natjecateljski karakter, a trči se u znak podrške svim ženama oboljelim od raka i onima kojima im pomažu u borbi protiv te opake bolesti te su svi sudionici ujedno i pobjednici.

Utrka za fajterice počinje u subotu, 23. 3 u 11 sati na Zrinjevcu, uključuje nekoliko krugova oko parka, a dobrodošli su i svi oni koji će u znak podrške prehodati, pa makar i samo jedan krug. Program će voditi Bruno Šimleša i Frano Ridjan, a svi koji prođu kroz cilj pobjednici. Oko 12 h će biti organizirana i simbolična štafeta u kojoj će sudjelovati javne osobe i na taj način dati podršku svim sjajnim fajtericama. Podržite ih i vi i dođite u subotu na Zrinjevac.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč i voditeljica Odsjeka za program ranog otkrivanja raka dojke HZJZ-a Andrea Šupe Parun poručili su kako je važno na vrijeme reagirati i otići na pregled jer je postotak izlječenja u slučajevima ranog otkrivanja bolesti iznimno visok. Zaključili su i kako je važno što više razgovarati i educirati ljude, jer jedino zajedničkim akcijama i suradnjom možemo spasiti živote.

»Ova je utrka za sve naše fajtere i fajterice. Možda ne možemo promijeniti činjenice, ali možemo promijeniti svoj odnos prema njima. Možemo gospodariti svojim životom, vratiti kontrolu i ne dozvoliti da bolest bude gospodar. Veselimo se ovoj utrci i vjerujemo da će se velik broj vas odazvati i da će biti još bolja i veselija nego prošle godine«, zaključila je Ljiljana Vukota iz udruge Sve za nju. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni