Na zebri ne možeš parkirati ni s Ferrarijem

Na zebri ne možeš parkirati ni s Ferrarijem

Već smo primijetili da vlasnici skupocjenih vozila s registarskim pločicama po narudžbi često ne mare za prometne propise ili pak smatraju da je plaćanje parkinga rezervirano samo za »obične smrtnike«. Na to smo već u par navrata ukazali:

https://zg-magazin.com.hr/ni-hdz-ga-nije-spasio-od-kazne/

https://zg-magazin.com.hr/zagrebacke-biciklisticke-staze-su-parkiralista-za-automobile/

Tako smo u srijedu predvečer naišli i na skupocjeni, egzotično žuti Ferrari F430 Spider parkiran na zabranjenoj lokaciji tik uz zebru na križanju Gajeve i Tesline. No njegov je vlasnik pogriješio ako je mislio da će u Zagrebu s ovakvim postupkom proći »lišo« budući da je na vjetrobranu automobila njemačkih registarskih oznaka (po narudžbi) »XF430« prometni redar ostavio zasluženu kaznu. No iznos od 300 kuna, vlasniku ovog vozila neće predstavljati nikakav problem.

Inače, radi se o jednom uistinu prekrasnom primjerku na četiri kotača. Model se proizvodio od 2004. do 2009. godine. Rasni sportski automobil sa središnje smještenim 4,3-litrenim V8 motorom s cilindrima položenima na 90° raspolaže s 490 KS što je dostatno za ubrzanje do »stotke« za neki 4 sek. te krajnju brzinu od 315 km/h.

Riječ je o atmosferskom motoru F136E iz obitelji Ferrari-Maserati na kojem su ventili i usisne cijevi preuzete izravno iz motora kakav je korišten u bolidu Formule 1.

Sve u svemu, auto je raj za oči, ali i s obzirom na troškove vožnje, održavanja (i prateće kazne) čistilište za novčanik. Šteta je samo da nismo čuli još onaj njegov jedinstven zvuk, onu pravu talijansku ariju od silnih cilindara i konjske ergele iz Maranella.

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni