Na zapadu Zagreba gradit će se novi centar za palijativnu skrb

Na zapadu Zagreba gradit će se novi centar za palijativnu skrb

Gradska uprava je u četvrtak, 29. kolovoza objavila Poziv za iskazivanje interesa radi kupnje nekretnine za smještaj teško bolesnih i umirućih osoba na području Zagreba.

Grad traži fizičke ili pravne osobe koje imaju u vlasništvu građevinsko zemljište, odnosno zemljište za koje mogu dokazati pravo vlasništva ili mogućnost njegova stjecanja, a nalazi se na području zapadnog dijela Zagreba.

Na tom zemljištu bi izgradile o vlastitom trošku objekt za smještaj teško bolesnih i umirućih osoba kao samostojeći objekt, po sistemu »ključ u ruke«, uz obročnu otplatu kupoprodajne cijene, uz rok predaje od 20 mjeseci od sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Objekt za smještaj teško bolesnih i umirućih osoba treba rasplagati imati oko 6.000 m2 zatvorene BRP (bruto razvijene površine), može se sastojati od podruma, dvije etaže i potkrovlja.

U njemu se treba predvidjeti jedinica za palijativnu skrb, jedinica za stacionarno pružanje palijativne skrbi terminalnim bolesnicima, kuhinja, tehnički blok, prostorije za upravu, jedinicu za smještaj rodbine i druge potrebne prateće prostore.

Tekst javnog poziva dostupan je na službenim stranicama Grada Zagreba (.pdf)

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni