Na zahtjev građana prošireno jarunsko igralište za djecu s posebnim potrebama

Na zahtjev građana prošireno jarunsko igralište za djecu s posebnim potrebama

Na Jarunu već postoji kupalište i sunčalište u potpunosti prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a danas je na otoku Trešnjevka gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s članom uprave tvrtke Globalna hrana, vlasnika franšize McDonald’s Hrvatska Pavelom Pavličekom, otvorio i obnovljeno igralište za djecu s posebnim potrebama u okviru projekta Za naš ljepši kvart.

Radi se o nacionalnom projektu što ga McDonald’s Hrvatska provodi već četvrtu godinu za redom u 11 gradova u kojima posluje. U sklopu ovog projekta McDonald’s, u suradnji s gradskim vlastima, prikuplja od građana prijedloge projekata koji su potrebni zajednici, a zatim organizira i glasanje u svojim restoranima u tim gradovima. Zagrepčani su putem glasanja izabrali proširenje i obnovu igrališta za djecu s posebnim potrebama na Jarunu.

»Prije deset godina smo ovdje otvorili park za djecu s poteškoćama u razvoju, taj projekt je vrijedio 1,3 milijuna kuna i danas pruža našim najmlađim sugrađanima prilagođene sprave i opremu na idiličnoj lokaciji kraj jezera Jarun. Zahvaljujem se McDonald’s Hrvatska na ovoj donaciji od sto tisuća kuna što je omogućilo da se u ovom parku postave dodatne posebne naprave za djecu s poteškoćama u razvoju. To je dokaz društvene odgovornosti i ulaganja u lokalnu zajednicu u kojoj posluje«, rekao je gradonačelnik Bandić. (zg-m)