Na Zagrebačkom velesajmu otvorena 47. Ambienta

Na Zagrebačkom velesajmu otvorena 47. Ambienta

Na ovogodišnjem sajmu u sklopu Ambiente održat će se i drugi po redu umjetničnik Art Fair sajam u neobično uređenom paviljonu 8

Na Zagrebačkome velesajmu u srijedu je svečano otvorena 47. Ambienta – međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije te Međunarodni sajam alatnih strojeva i antikorozivne zaštite Biam&Zavarivanje.

Sajmovi se prostiru u tri paviljona Zagrebačkog velesajma. Ambienta se održava do nedjelje, 18. listopada, a Biam&Zavarivanje do subote, 17. listopada. Na 5200 kvadrata izlaže ukupno 76 izlagača.

Posjetitelji će imati prilike vidjeti nove ideje iz svijeta dizajna, arhitekture, građenja, stanovanja, te ponudu alatnih strojeva za obradu raznih materijala i zavarivanje.

Sajmove je otvorio gradonačelnik Milan Bandić naglasivši kako su grad Zagreb i Zagrebački velesajam na domaćem i međunarodnom tržištu prepoznati kao nezaobilazno mjesto susreta svih onih koji žele ostvariti poslovni uspjeh. Također je dodao kako Zagreb bilježi kontinuirani rast poduzetnika i obrtnika unatoč pandemiji koronavirusa te pokušava napraviti balans između zdravlja građana i poticanja gospodarskih aktivnosti.

»Pokazatelji za 2019. godinu govore kako u gradu radi i djeluje 45 tisuća poduzetnika koji zapošljavaju 372 776 ljudi s ukupno 400 milijardi kuna prihoda i to sve unatoč nevoljama koje su zadesile metropolu«, kazao je gradonačelnik Bandić.

Na ovogodišnjem sajmu u sklopu Ambiente održat će se i drugi po redu umjetničnik Art Fair sajam u neobično uređenom paviljonu 8 kojem svoja djela predstavljaju slikari, kipari i fotografi. Osmišljen je i svakodnevni umjetnički program Ex Tempore Zona i posjetitelji će moći sudjelovati u predaukcijskoj izložbi umjetnina.

Ulaz na sajmove je besplatan. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni