Na Zagrebačkom maratonu očekuje se rekordan odaziv trkača iz regije

Na Zagrebačkom maratonu očekuje se rekordan odaziv trkača iz regije

Svi maratonci i polumaratonci koji završe utrku dobit će medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na kojoj su naznačene neke od znamenitosti Zagreba

»Zagrebački maraton je postao europska manifestacija, više od 2200 polumaratonaca i maratonaca iz 37 zemalja, više od 11 tisuća sudionika u svim utrkama dokaz su da smo mi od ovog maratona napravili brand koji će se kroz godinu, dvije primaknuti europskim metropolama sa 15 do 20 tisuća sudionika«, poručio je u utorak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u Klovićevim dvorima uoči 26. Zagrebačkog maratona. Utrka će biti održana 8. listopada, a gradonačelnik je pozvao sugrađane da sudjelovanjem i navijanjem podrže tradicionalnu utrku te zahvalio maratoncima što pomiču granice i promoviraju Zagreb kao grad sporta, naglasivši da on to uistinu i jest.

Na ovogodišnjem Maratonu očekuje se velik broj elitnih trkača iz zemlje i inozemstva. Naime, ove godine očekuje se rekordan broj sudionika iz regije s obzirom da je upravo 26. Zagrebački maraton ekipno prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Balkana u maratonu 2017.

Start za sudionike bit će na glavnome gradskom trgu 8. listopada u 10,00 sati, a prijave za sve utrke zatvaraju se 1. listopada. Utrka se trči u tri kategorije: maraton, polumaraton i utrka građana te Dječja utrka (učenici 1. – 6. razreda) u subotu 7. listopada od 10,00 sati.

Svi maratonci i polumaratonci koji završe utrku dobit će medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na kojoj su naznačene neke od znamenitosti Zagreba. Uz medalju će dobiti i majicu s logom utrke te startni paket s nizom korisnih stvari za svakog trkača. Iznos kotizacije je 250,00 kuna za maraton ili polumaraton i 90 kuna za utrku građana.

U sklopu Dječje utrke sudjelovat će djeca korisnici SOS dječjeg sela s kojima je Zagrebački atletski savez započeo suradnju u sklopu njihovog projekta »Ponosi se sobom«. Organizator je pripremio posebne poklone za korisnike SOS dječjeg sela, a dio sredstava od kotizacije maratona upotrijebit će se za nabavku nužne sportske opreme za SOS dječje selo.

Na sam dan maratona, bit će zatvoren promet na trasi maratona od 10 do 15,30 sati: Trg bana Jelačića – Jurišićeva ul. – Draškovićeva ul. – Vlaška ul. – Maksimirska ul. – Av. Dubrava – okret kod križanja Av. Dubrava s Ul. Poljanice, istim putem natrag do Trga bana Jelačića – Ilica – okret na Ilici kod križanja s Ul. Sv. Duh i natrag do Trga bana J. Jelačića gdje je cilj utrke.

Konferenciji u galeriji Klovićevi dvori prisustvovali su i tajnik te predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Franjo Kordić i Marko Jakopović te direktorica odjela za donacije i komunikacije Udruge SOS Dječje selo Hrvatska Marinka Šenjug.

Više na:

http://www.zagreb-marathon.com/hr/

http://www.zagreb-marathon.com/hr/prijava/

http://www.zagreb-marathon.com/hr/povijest-zagrebackog-maratona/

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni