Na Zagrebački velesajam dolazi 50 izlagača iz Srbije

Na Zagrebački velesajam dolazi 50 izlagača iz Srbije

S obzirom da i Zagrebački i Beogradski sajam ostvaruju gubitke, obje strane su uvidjele kako bi izlazak iz krize mogle potražiti na zajedničkom, regionalnom tržištu

Delegacija Zagrebačkog velesajma, predvođena direktorom Milanom Trbojevićem ovih je dana u Privrednoj komori Beograda predstavila svoje programe sajmova za 2012. godinu, s ciljem da se privuku izlagači iz regije i poboljša poslovanje Velesajma. Delegacija ZV-a sastala se s predsjednikom beogradske Komore Milanom Jankovićem, predstavnicima Beogradskog i Novosadskog sajma te još 50-ak srpskih poduzetnika. Mnogi se još prisjećaju zlatnih vremena Zagrebačkog velesajma kada je njegov izložbeni prostor od 280.000 „kvadrata“ bio prilično popunjen, a velik dio, odnosno oko 30.000 četvornih metara izložbenog prostora „pokrivali“ su srpski izlagači, kojih je u 1980-ima bilo gotovo 480. U novije doba, njihova se zastupljenost na manifestacijama ZV-a broji u promilima. Vodstvo ZV-a stoga je odlučilo potaknuti izlagača iz Srbije i okolnih regija da se ponovno vrate i sudjeluju na nekom od 23 sajma iz kalendara ZV-a. S obzirom da i Zagrebački i Beogradski sajam ostvaruju gubitke, obje strane su uvidjele kako bi izlazak iz krize mogle potražiti na zajedničkom, regionalnom tržištu.

„Ovaj gospodarski sastanak od krucijalne je važnosti za daljnji razvoj sajamkih priredbi u regiji. Koristim ovu prigodu kako bih najavio velik dolazak naših gospodarstvenika na sajmove u Zagreb u ovoj godini. Komora će financirati njihov dolazak u Zagreb, a već sada ima jako puno zainteresiranih za izlaganje kao i za razvoj daljnje poslovne suradnje naših vodećih poduzeća s hrvatskim gospodarstvenicima. Što se prije shvati važnost regionalnog povezivanja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, to će značajno pridonijeti povećanju trgovinske aktivnosti u čitavoj regiji“, izjavio je  Milan Janković.

Okupljene gospodarstvenike i novinare zanimao je daljnji razvoj i strateški planovi Zagrebačkog velesajma. Voditelj podružnice Zagrebački velesajam Milan Trbojević najavio je najvažnije planove Velesajma, istaknuvši kako je jedan od prioriteta izgradnja velikog, multifunkcionalnog paviljona te Kongresnog centra na istočnoj strani Velesajma. „Riječ je o velikim ambicijama s pokrićem, a sve to bit će moguće uz ulaganja privatnog kapitala, tako da bi renoviranje Zagrebačkog velesajma mogao biti jedan od većih i boljih primjera javno – privatnog partnerstva u Hrvatskoj“ rekao je Milan Trbojević. (ZM)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni