Na velikogoričkoj tržnici domaći proizvodi lokalnih OPG-ova

Na velikogoričkoj tržnici domaći proizvodi lokalnih OPG-ova

Nakon što je provedeno certificiranje velikogoričkih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, certifikate Proizvod hrvatskog seljaka u subotu je dobilo 38 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Njihovi članovi će na tržnici nositi prepoznatljivu odjeću, a kupci koji od njih imat će uvid u porijeklo proizvoda i biti sigurni da se ne radi o uvezenoj robi, već o domaćem proizvodu, uzgojenom na području Velike Gorice.

Riječ je o projektu koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica, s ciljem označavanja povrćarskih kultura na području Republike Hrvatske. Postupak certificiranja uključivao je obilazak pojedinih gospodarstava, kao i popisivanje kultura koje pojedini OPG-ovi proizvode.

»Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do krajnjeg potrošača te na taj način isticati važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora. Također je i cilj stjecanje povjerenja kupaca u domaće, svježe i zdravo voće i povrće koje na tržnici nude certificirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva«, rekao je direktor VG Komunalca Dragan Perić, ističući kako su hrvatske tržnice i naš najveći trgovački lanac, u kojem se mogu kupiti provjereni proizvodi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni