Na Velesajmu se otvara najveća “Nautika” u ovom desetljeću

Na Velesajmu se otvara najveća “Nautika” u ovom desetljeću

»Nautika je privukla više od 300 izlagača iz 23 zemlje. U šest paviljona bit će izloženo više od 200 plovila, što je porast od 8 posto u odnosu na lani«, rekla je direktorica ZV-a Dina Tomšić

Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh održat će se od 21. do 25., a Festival maslina 23. do 25. veljače na Zagrebačkom velesajmu (ZV) i okupit će brojne izlagače koji će predstaviti novitete u svojoj ponudi, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je da će ovogodišnji Sajam nautike biti najveći koji je do sada održan u desetljeću.

»Nautika je privukla više od 300 izlagača iz 23 zemlje. U šest paviljona bit će izloženo više od 200 plovila, što je porast od 8 posto u odnosu na lani«, rekla je Tomšić.

Posjetitelje očekuju dvije svjetske i 24 hrvatske premijere, a bit će zastupljeni gotovo svi najznačajniji hrvatski brodograditelji.

U sklopu Nautike, u humanitarnoj akciji za autističnu djecu Budimir Šobat pokušat će oboriti Guinnessov rekord od 24,03 minute u statičkom zaronu na dah.

Dobar interes za nastupom na ovogodišnjim sajamskim priredbama Tomšić smatra dokazom gospodarskog oporavka.

Zemlje sudionice su: Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kina, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tajland, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Hotel&Gastroteh, 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, okupit će 81 izlagača iz 10 zemalja, što je rast od 10 posto u odnosu na lanjsku priredbu. Uz ostalo, održat će se natjecanje najboljih hrvatskih kuhara Cro Top 10, posjetitelji će moći degustirati jela iz svih hrvatskih regija, a birat će se i najbolji hrvatski pizza majstor.

Festival maslina, koji počinje dva dana kasnije, 23. veljače i održava se u Kongresnoj dvorani ZV-a, privukao je 48 izlagača. Posjetitelji će moći kušati više od 300 nagrađenih maslinovih ulja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji je rekao da će nakon transformacije sajamskih paviljona, a to je sa zemljištem oko pola milijuna četvornih metara, četvrtina ostati namijenjena sajmovanju, dok će ostalo ići u komercijalizaciju.

Najavio je da bi se na istočnom parkiralištu ZV-a trebao graditi veliki kongresni centar.

Sajmove će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba u srijedu, 21. veljače 2018. u 11.00 sati u auli između paviljona 10A i 11A Zagrebačkog velesajma.

Iz Zagrebačkog velesajma poručuju kako očekuju da će sajmove posjetiti više od 30 000 posjetitelja.

 CIJENE ULAZNICA 

Jednokratna ulaznica              

       30 kuna

Jednokratna ulaznica za učenike, studente i umirovljenike

  20 kuna

Stalna ulaznica

  80 kuna

 *Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobrava se popust od 20 % na cijene ulaznica.

RADNO VRIJEME SAJMA               

Srijeda do subota

              10.00 do 19.00 sati

Nedjelja

              10.00 do 18.00 sati

Radno vrijeme Festivala maslina:

Petak (23.2.)

15.00 do 19.00 sati

Subota (24.2.)

10.00 do 19.00 sati

Nedjelja (25.2.)

              10.00 do 18.00 sati

 PAVILJONI 

Nautika

              7a, 7, 8a, 9, 11a i 10a

Hotel&gastroteh

              8

Festival maslina

              Kongresni centar

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40 % popusta na cijenu povratne karte. (Hina / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni