Na Velesajmu otvoren 6. Zagreb Connect

Na Velesajmu otvoren 6. Zagreb Connect

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio šestu startup konferenciju Zagreb Connect 2019.

Cilj konferencije je pružiti mogućnost razvojnim tvrtkama da svoje projekte predstave pred investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Ovogodišnje panel rasprave pokrivat će neke od tema kao što su znanje, transfer tehnologije i zaštita intelektualnog vlasništva.

I ove je godine zemlja partner Izrael s kojom Grad Zagreb surađuje niz godina, a navedenom konferencijom do sada je umreženo preko 100 najkvalitetnijih poduzetnika s područja Hrvatske s investitorima i poslovnim partnerima.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da je u posljednjim godinama Zagreb Connect postala konferencija od ključnog značaja za budućnost zagrebačkog i hrvatskog gospodarstva.

»Transfer tehnologija i nove inovacije zajedno sa znanjem moraju rasti i razvijati se na dobrobit običnog čovjeka. Gradski ured za gospodarstvo, tvrtke i institucije prepoznale su važnost razvoja inovacija, a našem vjernom partneru, Državi Izrael kao najvećoj startup zajednici u svijetu, zahvaljujem na razmjeni znanja i iskustava posljednjih šest godina. Svi timovi koji su danas ovdje imaju samo jednu budućnost – uspjeh, koji nema alternative«, poručio je.

Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) zahvalio je Gradu te partnerima i sponzorima koji podržavaju konferenciju i time grade bolju budućnost. Naglasio je da su im razvojni timovi i mlade tvrtke s potencijalom internacionalnog rasta, koje razvijaju inovativne proizvode stalno u fokusu, pa tako i kroz četvrti ciklus Startup Factory-a. Kroz

»Zagreb Connect, na primjerima onih koji su s uspjehom započeli i prije 25 godina i oni koji su uspjeli uz našu podršku tek nedavno, pokazali smo kako grad Zagreb i Hrvatska mogu biti dobra polazna točka za svjetske uspjehe«, zaključio je Šesnić.

Na Zagreb Connectu održava se završno natjecanje 16 razvojnih tvrtki koje su prošle Startup Factory predakceleracijski program, a pobjedničkoj ekipi će biti uručena nagrada. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni