Na Velesajmu održano međunarodno natjecanje iz mentalne aritmetike

Na Velesajmu održano međunarodno natjecanje iz mentalne aritmetike

U kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u subotu je održano međunarodno natjecanje iz abakus mentalne aritmetike pod nazivom Brainobrainfest 2015. Organizator natjecanja, Brainobrain Europa, je franšiza Brainobrain Kids akademije koju su međunarodni stručnjaci u obrazovanju i osposobljavanju djece osnovali 2003. godine u Chennaiju, u Indiji.

Program je podijeljen na 10 razina te je namijenjen djeci od 4 do 14 godina s ciljem potpunog razvoja mozga (pomoću abakusa i BrainGym metode) i razvoja osobnosti (pomoću neurolingvističkog programiranja). Sinergija ovih tehika pomaže djeci izoštriti urođene sposobnosti poput koncentracije, pamćenja, slušanja, vizualizacije i kreativnosti te omogućuje brzo i učinkovito učenje.

Brainobrain ima više od 750 uspješnih franšiznih centara diljem svijeta (Indija, Velika Britanija, Norveška, SAD, Kanada, Maroko, Hrvatska, Australija, Jemen, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Poljska, UAE, Irska, Makedonija, Švedska, Srbija, Libija, Kosovo, Nigerija, Saudijska Arabija, Oman, Katar i Zambija).

Natjecanju je prisustvovalo 130 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Osim natjecatelja i njihovih najmilijih Brainobrainfest su podržali poslovni partneri iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije te vlasnici programa iz Dubaija i Indije. Pismena provjera dječjih vještina je trajala 3 minute i uključivala 45 zadataka zbrajanja i oduzimanja od 3 do 7 brojeva u nizu. Djeca sa završenim 1. i 2 stupnjem Brainobrain programa su zadatke rješavala na sorobanu (japanska inačica abakusa), a djeca koja su završila 3. stupanj programa su zadatke rješavala vizualizirajući računske operacije na sorobanu.

Polaznici Brainobrain akademije su po završetku natjecateljskog dijela programa na svečanoj pozornici na zabavan i interaktivan način predstavili tehnike abakus mentalne aritmetike i obavljanja više mentalnih radnji istovremeno. Cjelodnevno druženje popraćeno zborskim i plesno-pjevačkim nastupom djece te hola hoop radionicom i mađioničarskom predstavom je okončano dodjelom nagrada natjecateljima, počasnim gostima te nastavnom osoblju. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni