Na Velesajmu noć provele 164 izbjeglice, Bandić im zaželio sreću na putu do cilja

Na Velesajmu noć provele 164 izbjeglice, Bandić im zaželio sreću na putu do cilja

Noć je protekla vrlo mirno i bez ikakvog problema, a svim migrantima osigurani su im sanitarni uvjeti i obroci

U paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma, koji je pripremljen za smještaj migranata, od četvrtka do petka ujutro zbrinute su 164 osobe.

Izbjeglice nakon kraćeg odmora odlaze sa Zagrebačkog velesajma. Noć je protekla vrlo mirno i bez ikakvog problema, a svim migrantima osigurani su im sanitarni uvjeti i obroci, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

„Tko u svom srcu nema mjesta za drugog čovjeka, nema mjesta niti za Boga niti za sebe. Zato ja mirno spavam. Mi ćemo pozitivno odgovoriti na izazove. Imamo ovdje 1300 ležajeva, svi koji ovdje dođu moći će se odmoriti, pojesti, otuširati. Dao sam nalog da se dvojka isto čisti, sutra ćemo imati još toliko ležajeva”, kazao je gradonačelnik Milan Bandić pri obilasku Velesajma.

Na terenu su Ured za upravljanje u hitnim situacijama, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Policijska uprava zagrebačka i Opća postrojba civilne zaštite Novi Zagreb – Zapad.

„Dok ljudi ne dođu do cilja i svojeg smiraja, a to nisu sigurno zemlje ex Jugoslavije, Zagreb će biti njihov dom. Nadam se da će Vlada i Europska Unija naći rješenje”, rekao je Bandić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni