Na Velesajmu najljepši Lego modeli iz cijele Europe

Na Velesajmu najljepši Lego modeli iz cijele Europe

Na izložbi će se moći razgledati i legendarni brod Titanic napravljen od pola milijuna kocaka u mjerilu 1:25. Replika je dugačka 11 metara i visoka gotovo 3 metra visoka

Invazija giganata naziv je Međunarodne izložbe modela od Lego® kocaka koja će od 4. kolovoza do 30. rujna biti postavljena na površini od 250o četvornih metara izložbenog prostora Zagrebačkog velesajma. Organizatori tvrde da će svojom veličinom i mjerilom izloženi modeli izazvati divljenje posjetitelja.

Ljubitelje super junaka očekuje velika atrakcija – rekonstrukcija Batmanovog vozila – Batmobila u dužini od čak 7 metara načinjenog od 900.000 kocaka kojega prati Batman™ napravljen u mjerilu 1:1. Tu je i ogroman Gotham City koji dovršava priču o čovjeku šišmišu. Batmanov automobil, junakova špilja, neboder Wayne Tower i vlakovi koji se pokreću pomoću tipaka, samo su dio ovog impresivnog, interaktivnog modela od 500.000 kocaka.

Na izložbi će se moći razgledati i legendarni brod Titanic napravljen od pola milijuna kocaka u mjerilu 1:25. Replika je dugačka 11 metara i visoka gotovo 3 metra visoka. Model Titanica je izgrađen do najsitnijih detalja, a posjetitelji će osim divljenja veličini samog modela moći i pogledati u unutrašnjost broda.

Kroz Lego kocke bit će prikazana i »lekcija« iz biologije. Moći će se vidjeti kako su izgrađeni mozak i srce, dišni, probavni i koštani sustav. Zapanjujući modeli prikazuju strukturu ljudskih unutrašnjih sustava i organa. Najmlađe uče o ljudskoj anatomiji i fiziologiji, a starijima omogućuju provjeru znanja.

Ljubitelji tenisa moći će se fotografirati s figurom Martine Navrátilove, jedne od najboljih predstavnica ovog sporta. Figura je visoka 173 cm i predstavlja Martinu u tipičnoj odjeći tenisačice s karakterističnim zlatnim naočalama.

Za Zagreb, organizatori su pripremili posebnu Star Wars® zonu. Star Wars ljubitelji moći će vidjeti više od 100 modela povezanih s najpoznatijom svjetskom sagom. Star Wars® District je bogata zbirka autorskih modela koji prikazuju najpoznatije svemirske brodove, scene, likove, oružje, baze bitke iz ove kultne sage.

Biser izložbe i najvažniji model Star Wars® zone je Star Destroyer, autorski model koji prikazuje najmoćniji svemirski brod poznat iz serije Star Wars. Model impresionira veličinom i pozornošću na detalje. Dimenzije: dužina: 202 cm, širina: 125 cm, visina: 58 cm, težina: preko 50 kg.

Za najmlađe, a i one starije, čeka divna, vrlo šarena i vesela zona bajki. Vidjet će se, među ostalima čarobnu zemlju ponija, otok iz filma Angry Birds, tajanstveni i čarobni svijet Alise u zemlji čudesa i još mnogo toga.

Tu su još i figure superjunaka, vilenjaka, svemirskih gusara itd.

Međunarodna izložba modela od Lego kocaka pruža djeci i odraslim mogućnost neprekidne zabave. Na posebno odvojenom području od 400 m2 Fun parka nalazi se Duplo® zona, stolovi za igru s Lego kockama, prostor za stvaranje modela od velikih kocaka i mnoge druge atrakcije. U Zagrebu možete „crtati” i „pisati” sa kockama, a vozila koje će djeca sastaviti moći će spustiti sa rampe ili pustiti u let s posebne skakaonice.

Cijena ulaznica iznosi od 30 do 40 kuna, ovinso o danu i terminu (prijepodne ili poslijepodne, vikend ili radni dan). Detalji i prodaja ulaznica u on-line sistemu na mrežnoj stranici izlozbakocka.com. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni