Na Velesajmu izloženo 280 plovila

Na Velesajmu izloženo 280 plovila

Direktorica Velesajma Dina Tomšić je istaknula kako u sajmovima sudjeluje više od 400 izlagača te je podsjetila kako su sajmovi utkani u srce grada Zagreba još od davne 1909., kada je osnovan Zagrebački zbor – preteča Zagrebačkog velesajma

Na Zagrebačkome velesajmu u srijedu su otvoreni međunarodni sajmovi – Nautika – 28. zagrebački sajam nautike, Hotel & Gastroteh – 11. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, Dani lova i ribolova – 3. sajam opreme za lov i ribolov te 4. Festival maslina. Na sajmovima se mogu razgledati plovila te prateća oprema, kao i oprema za lov i ribolov, hotele i ugostiteljske objekte. Izlagači predstavljaju i posebne oblici turizma koji uključuju lov i ribolov.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prigodom istaknuo kako s ova četiri komplementarna sajma Zagrebački velesajam obilježava 110. obljetnicu neprekinuta rada i djelovanja. Zahvalio je izlagačima iz 32 zemlje te je pozvao građane da tijekom narednih pet dana posjete Velesajam i da uživaju u bogatome programu što su ga organizatori sajmova pripremili.

»Kako bi Zagreb bio predvodnik kontinentalnog turizma preduvjet je da gradimo grad po mjeri čovjeka – multietničan, multikulturalan, multikonfesionalan te otvoren i siguran grad«, rekao je gradonačelnik.

Direktorica Velesajma Dina Tomšić je istaknula kako u sajmovima sudjeluje više od 400 izčlagača te je podsjetila kako su sajmovi utkani u srce grada Zagreba još od davne 1909., kada je osnovan Zagrebački zbor – preteča Zagrebačkog velesajma. Naglasila je da Nautika raste već šestu godinu zaredom, a ove je godine na sajmu izloženo čak 280 plovila.

Ministar turizma Gari Cappelli je organizatorima sajmova zahvalio što promoviraju posebne oblike turizma – nautiku, gastronomiju te lov i ribolov. »Čestitam Gradu Zagrebu na svemu što radi i što doprinosi razvoju turizma i gospodarstva«, istaknuo je ministar.

Okupljenima su se obratili još i predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Đuro Dečak te predsjednik Hrvatskoga športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever.

Sajmovi koje Grad Zagreb i Zagrebački velesajam organiziraju u devet paviljona i u Kongresnome centru će se održati do nedjelje, 24. veljače, a za posjetitelje je tijekom njihova održavanja osiguran besplatan parking. Tijekom vikenda će se u Kongresnom centru održati i Festival maslina koji će okupiti brojne maslinare iz Hrvatske, Slovenije, BiH te Crne Gore.

Radno vrijeme i cijena ulaznice

10:00 – 19:00, srijeda – subota
10:00 – 18:00, sati nedjelja

  • ulaznica za jednokratni posjet 30,00 kn
  • ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 20,00 kn
  • ulaznica za stalni posjet 90,00 kn

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni