Na Valentinovo besplatno u Muzej vlakića

Na Valentinovo besplatno u Muzej vlakića

U Muzeju vlakića Backo Mini Express, Gundulićeva 4, Zagreb, bit će osiguran besplatan ulaz svim damama koje će na Dan zaljubljenih, 14. veljače doći u pratnji tj. u paru te posjetiti najveću maketu vlakova u jugoistočnoj Europi. Ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe.

Idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe Antun Urbić Backo najavio je kako su za Valentinovo pripremili puno zanimljivih sadržaja i posjetiteljskih rariteta.

»Muzejom će voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora. Kako je riječ o Danu zaljubljenih, skrećem pozornost na mnoge detalje makete koji su uronjeni upravo u taj simbolični praznik, gdje imamo puno „zaljubljenih parova“ koji promatraju kao minijature naše vlakove«, kaže Antun Urbić Backo.

Posjetitelji će moći samostalno upravljati vlakovima

Ovog Valentinova, maketom se kreću, uz vlakove, brojni mini automobili (koje pokreće indukcijska struja), autobusi, kamioni, ali i pješaci, što imaju samo još dvije makete u Europi. Na maketi se mogu kupiti i brojni vlakovi, kompozicije vlakova, makete, ali i suveniri Muzeja.

Svi koji posjete Muzej na Valentinovo u radnom vremenu od 10 do 18 moći će i samostalno voziti vlakove i njima upravljati na čak tri posebno postavljene sadržajne cjeline.

»Ovo je naš obol ne samo da potaknemo povratak optimizma nakon korone, nego i da pomognemo demografsku obnovu u nadi da će i ovo biti od koristi. Kako muškarci više vole vlakove, želimo njihove ljepše polovice barem ovako potaknuti da im prave društvo dok uživaju u svemu što smo im pripremili u Muzeju vlakića na Dan zaljubljenih. I da se ne ljute na svoje muškarce ako kod nas ostanu (kako to prosječno rade) i više od sat vremena…«, poručio je Antun Urbić Backo. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni