Na Trgu žrtava fašizma izviždali institucije

Na Trgu žrtava fašizma izviždali institucije

Na Trgu žrtava fašizma jučer je ponovno održan, petu srijedu zaredom prosvjedni skup građana, ovaj put pod motom »Izviždimo institucije« koji je okupio tristotinjak sudionika. Podsjetimo, nakon što su na njemu počeli radovi uređenja u sklopu kojih je posječeno zelenilo, ovaj je gradski trg u zadnje vrijeme postao lokacija za iskazivanje nezadovoljstva građana Zagreba, a od sada i stanovnika Velike Gorice. Trgom su se ispreplitali zvukovi zviždaljki nezadovoljnih građana upućenih Institucijama koje, kako kažu, »ne rade svoj posao« sa zvukovima automobilskih truba u znak podrške.

Okupljenima se u ime udruge građana Siget obratio Tomislav Vukoja, koji je u svom govoru naglasio nezadovoljstvo (ne)radom gradskih institucija te naveo površine koje se devastiraju u njegovom kvartu.

Ovog puta ovim »čudnim ljudima« pridružila se i Inicijativa STOP asfaltnoj bazi iz Donje Lomnice, sela pokraj Velike Gorice koja je pozvala građane na skorašnji koncert.

»Inicijativa STOP asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici podržava prosvjedno okupljanje ‘Izviždimo institucije’. Kao i u ‘slučaju magnolije’ i u našem slučaju gotovo sve umiješane institucije sramotno su zakazale«, rekao je Mario Janečić iz Inicijative.

»Najnoviji primjer takvog ponašanja su nastojanja grada Velike Gorice da izigra rješenje Ministarstva graditeljstva kojim se nalaže obnova postupka izdavanja građevinske dozvole za gradnju tvornice asfalta zbog grešaka u postupku«, dodao je Janečić.

Iz Inicijative STOP asfaltnoj bazi pozivaju i ostale građane da se priključe prosvjednim okupljanjima protiv devastacije jednog od simbola grada Zagreba, kao i da se pridruže koncertu Elementala i gostiju iznenađenja u Velikoj Gorici protiv Strabagove tvornice asfaltne. »Koncert bi se trebao održati u nedjelju, 27.5.2018. ukoliko nas institucije grada Velike Gorice ne spriječe u organizaciji«, poručio je Janečić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni