Na Trgu se predstavilo više od 200 hrvatskih proizvođača

Na Trgu se predstavilo više od 200 hrvatskih proizvođača

„Uvozimo više od 50% proizvoda iz inozemstva u zemlji koja ima potencijal sama proizvoditi i zadovoljiti potražnju svojih građana, ovaj trend se treba mijenjati želimo li potaknuti domaće gospodarstvo i zadržati mlade u Hrvatskoj“, izjavio je Bandić

Na Trgu bana Jelačića i ove je godine Hrvatska gospodarska komora organizirala svoju poznatu akciju Kupujmo hrvatsko, koja ove godine slavi svoju punoljetnost. Akciji su se pridružili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

„Uvozimo više od 50% proizvoda iz inozemstva u zemlji koja ima potencijal sama proizvoditi i zadovoljiti potražnju svojih građana, ovaj trend se treba mijenjati želimo li potaknuti domaće gospodarstvo i zadržati mlade u Hrvatskoj. Pozivam građane da kupuju domaće proizvode, više od 2000 kvalitetnih i konkurentnih proizvoda su danas izloženi na trgu, a ovom akcijom se promovira naše selo, naš radnik i naše bogatstvo“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović podsjetio je na skromne početke ove akcije koja je izrasla u značajan događaj za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

„HGK je akciju Kupujmo hrvatsko započela 1997. s ciljem osvješćivanja građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda i zaštite nacionalnog identiteta kroz domaći proizvod. Sada svako dijete zna što znači Kupujmo hrvatsko, i to nas izuzetno veseli“, kazao je Burilović.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja akcije, uz promicanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda i utjecaj na svijest potrošača da kupnjom hrvatskog budu ponosni na našu ponudu, izdvajaju i očuvanje i otvaranje radnih mjesta kao glavni cilj.

Svoje proizvode na glavnom zagrebačkom trgu danas do 18 sati predstavljaju više od dvije stotine domaćih proizvođača suvenira, prehrambenih, tekstilnih, keramičkih i brojnih drugih proizvoda. (zagreb.hr/zg-m)