Na Trgu se očekuje 5000 maturanata

Na Trgu se očekuje 5000 maturanata

U povodu obilježavanja završetka nastave i srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda srednjih škola (»maturanata«) Grad Zagreb već 14. godinu zaredom organizira manifestaciju u javnosti prepoznatu pod nazivom »Dan zagrebačkih maturanata«. Manifestacija će se održati u utorak, 17. svibnja kako bi se maturantima osiguralo primjerenije okruženje za »norijadu«, na zadovoljstvo kako mladih, tako i njihovih roditelja i nastavnika te šire društvene zajednice.

Ovogodišnja manifestacija započet će okupljanjem učenika u 11.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje se očekuje okupljanje oko 5 000 maturanata, dok se dodatnih 3 000 očekuje u Parku Bundek, gdje će se 9. godinu zaredom u organizaciji Grada Zagreba održati glazbeno-scenski nastup po izboru predstavnika Vijeća učenika Grada Zagreba (Lana Jurčević, Detour, Songkillersi…). Program na Bundeku završava u 22.00 sata.

Maturantima će se u povorci pridružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Polazak povorke s Trga bana Josipa Jelačića prema Bundeku predviđen je u 12.00 sati, ustaljenom trasom: Praška-Trg N. Š. Zrinskog-Strossmayerov trg-Tomislavov trg-Mihanovićeva-Miramarska-Ulica grada Vukovara-Hrvatske bratske zajednice (most Slobode)-Damira Tomljanovića Gavrana-Park Bundek.

Kao i prethodnih godina, navedenom trasom osigurana je pratnja prometne policije i zdravstvene ekipe te glazbena podloga s tzv. »pokretne pozornice«.

U Park Bundek učenicima nije dozvoljeno unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu kao ni ostala neprimjerena sredstva. U ugostiteljskim objektima bit će moguće kupiti sendviče, te vodu, sokove i pivo (u plastičnoj ambalaži).

Iz Gradske uprave napominju da će tijekom trajanja manifestacije »Dan zagrebačkih maturanata« dežurati zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, Zagrebački električni tramvaj, osigurat će dodatne linije javnog gradskog prijevoza, radi lakšeg i bržeg povratka maturanata svojim domovima.

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor.

Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.

Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ukoliko se za to ukaže potreba uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

Detaljnije informacije o stanju u prometu bit će dostupne na telefonu 072 500 400, kao i na službenoj internetskoj stranici ZET-a.  (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni