Na Trgu 14. Festival jednakih mogućnosti

Na Trgu 14. Festival jednakih mogućnosti

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom. Organizaciju Festivala pomaže dvadeset stručnjaka i 180 ciljanih volontera – studenata Sveučilišta u Zagrebu

Na glavnom gradskom trgu u utorak je započela trodnevna međunarodna manifestacija urbane kulture pod nazivom Festival jednakih mogućnosti, koji se u organizaciji Društva tjelesnih invalida održava već 14 godinu zaredom. Program u sklopu Festivala izvode osobe s invaliditetom, zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Svrha Festivala je javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Otvorenju festivala, uz domaćina predsjednika Društva tjelesnih invalida Milana Ožegovića, prisustvovali su i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te opunomoćeni veleposlanik Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj NJ.E. Branko Baričević.

»Ponosan sam i sretan što zadnjih 15 godina zajedno s vama svakodnevno demonstriramo grad jednakih mogućnosti i jednakih šansi, neka tako bude i ubuduće. »Zahvaljujem organizatorima, a pogotovo gospodinu Ožegoviću koji je najzaslužniji što smo već 14. godinu zaredom tu«, rekao je gradonačelnik Bandić.

Otvorivši Festival, potpredsjednica Opačić posebno je zahvalila Europskoj komisiji i gradonačelniku Grada Zagreba na potpori jer bez zajedničke sinergije teško bismo mogli podizati razinu prava osoba s invaliditetom.

»Na ovom Festivalu osobe s invaliditetom iskazuju svoje sposobnosti i pokazuju da invaliditet nije nesposobnost kao što neki ljudi to još uvijek misle«, istaknuo je predsjednik Društva Ožegović zahvalivši se svima koji su im pomogli u organizaciji ovog festivala, posebno Gradu Zagrebu.

Na ovogodišnjem festivalu koji se održava do 28. svibnja, nastupit će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom. Organizaciju Festivala pomaže dvadeset stručnjaka i 180 ciljanih volontera – studenata Sveučilišta u Zagrebu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni