Na Svetom Duhu otvorena nova Dnevna bolnica

Na Svetom Duhu otvorena nova Dnevna bolnica

»Dnevne bolnice i objedinjeni hitni prijemi mijenjaju način pružanja zdravstvene zaštite i na tome moramo težiti u budućnosti«, istaknuo je ministar Vili Beroš

U okviru Kliničke bolnice Sveti Duh danas su otvorene nove prostorije Dnevne bolnice koja raspolaže sa 100 smještajnih jedinica i obuhvaća više tehnoloških cjelina. Među njima su internistički, neurološki, kirurški, anesteziološki, ginekološki te terapijski dio za potrebe fizikalne medicine i rehabilitacije.

Dnevnu bolnicu je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je istaknuo da su njenom izgradnjom stvoreni preduvjeti za učinkovitiju, dostupniju i financijski isplativiju zdravstvenu zaštitu, što je i strateški cilj Grada Zagreba.

Pojasnio je kako je riječ o zajedničkom projektu i investicija Grada i Zagrebačkog holdinga te da je uz potporu Ministarstva zdravstva putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano financiranje nabave medicinske opreme iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

»Dnevne bolnice i objedinjeni hitni prijemi mijenjaju način pružanja zdravstvene zaštite i na tome moramo težiti u budućnosti«, istaknuo je izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar zdravstva Vili Beroš.

»Za ovaj projekt osigurali smo bespovratna sredstva u vrijednosti od 50-ak milijuna kuna, to nam je zadatak i nastavit ćemo ga provoditi i u budućnosti. Na ovaj način povećamo i kvalitetu i kvantitetu u pružanju zdravstvene zaštite«, dodao je.

Ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić istaknuo je kako Bolnica ove godine obilježava 217 godina postojanja i kontinuiranog rada te kako se samo sinergijom na lokalnoj i nacionalnoj razini može nastaviti njezin izvrstan rad. (ZG-mag)

Komentiraj

*