Na Svetom Duhu otvorena garaža s 477 parkirališta

Na Svetom Duhu otvorena garaža s 477 parkirališta

(Foto: zagreb.hr)

Izgradnja ove garaže dio je većeg projekta gradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija premašuje 200 milijuna kuna

U sklopu Kliničke bolnice Sveti Duh Zagrebparking je danas otvorio svoju novu, novu 10. javnu garažu u Zagrebu, s ukupno 477 parkirališnih mjesta na četiri etaže.

Ravnatelj bolnice Sveti Duh prof. dr. Mladen Bušić je kazao kako bolnica sada ima na raspolaganju 477 parkirališnih mjesta. U garaži je 10 punionica za električna vozila, raspolaže s mjestima za hibridne automobile, obiteljskim parkingom, kao i mjestima za parkiranje bicikala i motora.

»Garaža u sve četiri etaže ima prirodnu ventilaciju i može se slobodno podičiti titulom „zelene garaže“. Ove godine bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada a upravo, u godini pandemije, svjedočimo kako je upravo zdravstvo nacionalno blago. Zato još jednom zahvaljujem na ovom projektu koji će, pored bolnice, biti u funkciji i drugih institucija u neposrednoj blizini; tu su i tri vrtića, dom za starije i škola i uistinu možemo reći da smo ovim projektom riješili promet u mirovanju«, zaključio je ravnatelj Bušić.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban naglasila je kako je riječ o jednom od kapitalnih projekata Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba. »Izgradnja ove garaže dio je većeg projekta gradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna. Ovo je svakako izazovan projekt jer je riječ o najstarijoj bolničkoj ustanovi u Republici Hrvatskoj čije usluge koriste ne samo Zagrepčani već i građani s drugih područja Hrvatske«, kazala je Stojić Deban.

Do 1. veljače bez naplate

Čestitajući svima na realizaciji projekta gradonačelnik Milan Bandić je naglasio kako je to prvenstveno zajednički projekt sviju koji u posljednjih 21 godinu vide da se u Zagrebu radi i stvara. »Oni su i najzaslužniji da smo mi danas ovdje. Posebnu zahvalu upućujem i izvođaču radova, tvrtki Tehnika d.d. na kvalitetno izvedenim radovima. Garažu u siječnju, točnije do 1. veljače 2021. nećemo naplaćivati. Vidjet ćemo što nam donosi situacija s pandemijom koronavirusa i hoće li biti potrebe da se ta odluka eventualno i produži«, rekao je gradonačelnik.

»Sve ono što nas je zadesilo u 2020. i nastavilo se nažalost i početkom 2021. je za ovu upravu i mene šansa i izazov i zato nećemo stati nego idemo raditi i dalje«, dodao je.

Garaža raspolaže s modernim sustavom za automatsku naplatu i centralno upravljanje koji omogućuje plaćanje parkirališne karte putem SMS-a, ali i putem mobilne aplikacije ZgPark. Sustav ima i ugrađene kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, čime se korisnicima omogućuje izlazak iz garaže bez prinošenja kartice terminalu. Time je znatno smanjeno vrijeme izlaska vozila iz garaže a samim time i smanjena emisija CO2. (ZG-magazin)