Na Savicu po domaće mliječne proizvode

Na Savicu po domaće mliječne proizvode

Zagrepčani od ovog ponedjeljka mogu kupovati domaće kvalitetne mliječne proizvode – svježi sir, vrhnje, razne kuhane sireve, putar i sirutku Mini sirane obitelji Pogačić. Naime, njihovo je novo prodajno mjesto otvoreno jučer u Gruškoj 2, u sklopu voćarne na Savici.

Ovo je najnoviji uspjeh zadruge »Proizvodi sela« koju je osnovalo prošle godine 10 proizvođača svježeg mlijeka iz Krapinsko zagorske županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Proizvođači mlijeka udruženi u zadrugu trenutno raspolažu sa potencijalom muznih krava koje dnevno osiguravaju proizvodnju od 12.000 litara (godišnje 3.500.000 litara) prvoklasnog svježeg mlijeka koje koristi znak »Mlijeko hrvatskih farmi«. Na pojedinim farmama tradicija proizvodnje mlijeka duga je i preko 100 godina.

U dnevnoj proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda na 11 farmi članova zadruge trenutno je zaposleno 36 radnika i vlasnika farmi i njihovih članova uže obitelji, a od njihovog rada još živi 51 član uže obitelji. Na pojedinim farmama tradicija proizvodnje mlijeka duga je i preko 100 godina.

Obitelj Pogačić predstavlja tradiciju, jer već četvrta generacija predstavlja svoje proizvode, već 20 godina prodaju na zaprešićkom placu, a ljudi im redovito dolaze i kući po sir. Ovim vas putem pozivamo da posjetite obitelj Pogačić i probate vrhunske domaće proizvode: netaknuto sirovo svježe mlijeko i proizvode od njega. Kako kaže obitelj Pogačić, »možda su baš vaše bake kupovale od naših baka«.

Dosad su njihovi proizvodi bili dobro poznati u Zaprešiću, a sudeći po interesu građana, u Zagrebu im mušterija neće nedostajati. Kako kaže upravitelj zadruge Darko Pavičević planova za budućnost je mnogo, a motivacija je upravo uspjeh u prodaji domaćih, lokalnih proizvoda. (zg-m)