Na Sajmu poslova predstavlja se 80 poslodavaca

Na Sajmu poslova predstavlja se 80 poslodavaca

Sajam poslova 2019. održava se danas do 16 sati u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Na ovogodišnjem Sajmu na izložbenim pultovima više od 80 poslodavaca će predstaviti djelatnost iz koje dolaze i svoje potrebe za radom snagom, odnosno tražene kompetencije za pojedina radna mjesta.

Očekuje se dolazak više od 6000 tražitelja posla koji će u izravnom kontaktu s poslodavcima imat priliku predstaviti se, ostaviti poslodavcima svoj životopis te dogovoriti termin za razgovor.

Posjetitelji će imati pristup e-usmjeravanju, čija je namjena kroz ispunjavanje različitih testova profesionalnog usmjeravanja osvijestiti vlastite interese i kompetencije i na taj način lakše prihvatiti kompromis u izboru zanimanja i zaposlenja.

Također će biti organizirana promocija obrazovnih programa na koje se mogu uključiti nezaposlene osobe u cilju stjecanja novog/zapošljivog zanimanja kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.

Za vrijeme trajanja Sajma poslova organiziran je dodatni program i radionice namijenjene nezaposlenim osobama i svim posjetiteljima koji žele steći znanja i vještine za uspješno traženje posla, a održat će se speed dating s poslodavcima iz djelatnosti trgovine na veliko i malo, ugostiteljstva i turizma na kojem će nezaposlene osobe u razgovoru za ciljana radna mjesta imati priliku predstaviti se poslodavcima.

Organizator Sajma je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb, a jedan od izlagača je i Grad Zagreb, koji je uz Zagrebačku županiju i pokrovitelj ovog tradicionalnog sajma. Izlagače – poslodavce obišla je i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. Olivera Majić sa suradnicima.

Zagreb je predstavio program SUZI – Socijalno se uključi i zaposli, namijenjen poglavito ženama pripadnicama marginaliziranih skupina, čiji je nositelj. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni