Na šahovskom turniru poznatih Mladen Bodalec i Ivo Josipović stigli do polufinala

Na šahovskom turniru poznatih Mladen Bodalec i Ivo Josipović stigli do polufinala

(Foto: Press materijal)

 U zagrebačkom restoranu Mašklin&Lata, u organizaciji velemajstora Alojzija Jankovića u nedjelju, 24. travnja održan je humanitarni šahovski turnir poznatih osoba – „The Queen’s Gambit na hrvatski način“. Cilj turnira je bio od donatora prikupiti sredstva za pomoć Udruzi „Projekt Sreća“ koja djeluje već šest godina, svakodnevno pomažući djeci i roditeljima, najčešće radi zdravstvenih problema.

Turnir nije bio namijenjen profesionalnim šahistima, već su na njemu igrale osobe iz javnog života, od glazbe, umjetnosti, medija, sporta do politike, pravosuđa i diplomacije te poduzetnici koji su donirali sredstva za ovu humanitarnu akciju.

Nastupilo je 40 igrača koji su bili podijeljeni u 8 skupina, a iz svake skupine dvojica su se plasirali u fazu na ispadanje. Tempo igre je bio 7 minuta po igraču, a u skupini je svatko odigrao četiri partije. Na turniru su sudjelovale i četiri dame koje su pokazale kako se ravnopravno mogu boriti s kolegama suprotnog spola.

Među sudionicima bili su glumica Iva Babić, bivši predsjednik Ivo Josipović, ministri Tomislav Ćorić i Ivan Malenica, televizijski voditelji Tomislav Jelinčić, Mirko Fodor i Saša Sušec, kvizaš Dean Kotiga, osvajač olimpijskih medalja u veslanju Damir Martin, komičar Željko Pervan i brojni drugi.

Ivan Dorian Molnar u finalu savladao Sinišu Bulajića

Turnir je osvojio Ivan Dorian Molnar pobijedivši u finalu Sinišu Bulajića, dok je bilo vrlo napeto u poluzavršnici te su Mladen Bodalec i Ivo Josipović za dlaku ispustili priliku za ulazak u finale.

Turnir su posjetile i mnoge poznate osobe, kao što su Mario Stanić, Stjepan Balog, bivši prvak Europe u šahu Zdenko Kožul i mnogi drugi.

Svi sudionici su se sjajno osjećali i još jednom pokazali svoje veliko srce, spremno se odazvavši na natjecanje. Valja napomenuti kako je za sad sakupljeno nešto više od 20.000 kn te kako su donacije još uvijek moguće uplatom na IBAN Udruge „Projekt Sreća“.

Velemajstor Alojzije Janković je istaknuo kako mu je bila vizija spojiti aktivnost promocije šaha i učiniti dobro djelo.

»Vidi se da su neke naše poznate ličnosti itekako dobri šahisti, pa su uz polufinaliste, dobar šahovski dojam, ostavili ministri Malenica i Čorić, lovac Kotiga, odvjetnik Mate Matić, redatelj Antonio Nuić, voditelj Mirko Fodor, eurozastupnik Karlo Ressler itd.«, rekao je. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni