Na Praznik rada otvorenje bazena na Sveticama?

Na Praznik rada otvorenje bazena na Sveticama?

Nakon obilaska centra za mlade poduzetnike HUB385, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je okupljenim novinarima potvrdio da će bazen na Sveticama biti dovršen do 1. svibnja. »Za 1. svibnja ćemo se kupati u bazenu na Sveticama«, odgovorio je gradonačelnik na novinarski upit o tijeku radova na bazenu. Najavio je i da će »ponovno skočiti« u taj bazen. »Skakao sam prije jedno 14 godina bezuspješno, ali sada će biti uspješno«, dodao je.

Podsjetimo, bazen se gradi na mjestu nekadašnjeg bazena koji je zbog oronulosti zatvoren još 2002. godine.

Bazen na Sveticama, smješten uz zapadnu tribinu Dinamova stadiona, tako bi, prema najavama gradonačelnika, 1. svibnja, nakon sedam godina gradnje, biti otvoren za građanstvo. Riječ je o kompleksu bazena s velikim olimpijskim bazenom, malim bazenom za rasplivavanje i bazenom za obuku plivača i djecu.

Uz bazenski kompleks moći će se igrati odbojka na pijesku ili šah s velikim figurama, a djeca će imati svoje igralište i plohu s prskalicama. Na krovu iznad svlačionica bit će tereni s umjetnom travom za stolni tenis, mali nogomet i košarku. Ispod tribina građanima će na raspolaganju biti solarij, jacuzzi, saune, masaža i mali bazen s ledenom vodom. U podrumu će biti teretana i fitness dvorana.

Otvorenjem bazena na Sveticama Zagreb dobiva četvrti natkriveni bazen u gradu, uz bazene u Travnom, Domu sportova i na Jarunu. Sljedeći bazenski kompleks trebao bi se graditi u Španskom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni