Na pomolu dvostruko skuplje parkiranje u Zagrebu!

Na pomolu dvostruko skuplje parkiranje u Zagrebu!

Grad Zagreb i Zagrebački holding su nakon mjesec dana usuglašavanja dogovorili su nove, i do 100 % veće cijene parkiranja od dosadašnjih.

Parkiranje u prvoj zoni poskupjet će sa 6 na 12 kuna po satu. Sat parkiranja u drugoj će se zoni, umjesto 3 kune, plaćati 5 kuna, a parkiranje u trećoj zoni poskupjet će za 50 lipa, odnosno sa 1,5 kuna na dvije kune, piše Jutarnji list.

Poskupjet će i parkiranje u javnim garažama. Sat parkiranja u garaži Tuškanac tako će primjerice koštati 10 kuna umjesto dosadašnjih 5, na Langovu trgu i u garaži u Petrinjskoj parkiranje će se plaćati 7, a ne četiri kune, a cijene će se povećati u ostalim javnim garažama pod upravljanjem Zagrebparkinga. Poskupljuju i mjesečne parkirne karte.

Sve ove cijene, kao i ostale novosti vezane za parkiranje u metropoli, stoje u Nacrtu novog prijedloga Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža koji je pušten u javnu raspravu 11. lipnja i na koji će se prijedlozi i prigovori moći uložiti do 11. srpnja.

Za očekivati je da će, neovisno o primjedbama i dodatnim prijedlozima da će ovaj pravilnik sa znatnim povećanjem cijena parkiranja na snagu stupiti početkom kolovoza.

U Gradu smatraju da će povećanje cijena dovesti do prometnog rasterećenja centra grada te motivirati građane na češće korištenje javnog prijevoza… (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni