Na okruglom stolu branitelja nitko od državnog vrha

Na okruglom stolu branitelja nitko od državnog vrha

Branitelji su najavili kako će u četvrtak u 12 sati doći u Hrvatski sabor. „Kako je njima teško doći do nas, stopostotni invalidi će doći do Sabora“, rekao je Glogoški. On je pozvao brantelje da ne dižu ruku na sebe

Na okruglom stolu pod nazivom „100 posto za Hrvatsku u pronalasku rješenja“, koji su danas organizirali branitelji koji prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja, nije došao nitko od državnog vrha. Kao izaslanik predsjednika Republike došao je Vinko Kovačić, a u ime predsjednika Sabora Đurđica Pralas.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida ponovio je kako branitelji ne odustaju od svojih zahtjeva, a to su smjena ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića te donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Branitelji su najavili kako će u četvrtak u 12 sati doći u Hrvatski sabor. „Kako je njima teško doći do nas, stopostotni invalidi će doći do Sabora“, rekao je Glogoški. On je pozvao brantelje da ne dižu ruku na sebe. „Za svaki drugi izgubljeni život, bolest koja se bude dogodila hravtskom branitelju, smatrati ćemo odgovornima one koji nemaju razumijevanja“, poručio je Glogoški i dodao kako braniteljima nisu u prvom planu materijalna prava, nego da neće dopustiti podcjenjivanje onih koji su stvarali Hrvatsku.

Potporu braniteljima u Savskoj danas su došli dati branitelji iz Imotskog, a za sutra su svoj dolazak najavili članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata s područja Primorsko-goranske županije.

(zg-magazin)