Na obnovu Kranjčevićeve čekalo se 30 godina

Na obnovu Kranjčevićeve čekalo se 30 godina

Radovi na obnovi Kranjčevićeve ulice započeli su prije dva dana, a gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici danas su obišli to novo zagrebačko gradilište. Obnova obuhvaća cijelu prometnicu u duljini od 650 metara, odnosno od peterokrakog raskrižja Tratinske i Brozove ulice te od Ulice Florijana Andrašeca do kružnog raskrižja Nove ceste i Adžijine ulice.

Kako je najavio gradonačelnik Bandić, radovi će se obavljati u naredna tri mjeseca, a građane je zamolio za razumijevanje i strpljenje. »Na obnovu Kranjčevićeve ulice se čekalo 30 godina, a njome će se cijela ulica preobraziti. Radi se o površini od 14 000 kvadrata i investiciji od 16,5 milijuna kuna«, istaknuo je gradonačelnik.

Krunoslav Tepeš, zamjenik pročelnika Sektora za ceste je objasnio da će se radovi izvoditi u tri faze, a uključuju rekonstrukciju kolnika, asfaltiranje parkirališta uz kolnik, dvosmjernu pješačko-biciklističku stazu, drvored s okomitim parkiralištima sjevernoj strani ulice i ugradnju podzemnih spremnika za smeće. »U sklopu uređenja prometnice predviđena je i kompletna zamjena dotrajale komunalne infrastrukture jer su komunalne tvrtke izrazile želju da se dotrajale instalacije obnove. Tako će Vodoopskrba i odvodnja zamijeniti vodovodni cjevovod i javni kanal, HEP toplinarstvo vrelovod i javnu rasvjetu«, rekao je.

»U cijelosti mijenjamo cjevovod i vodovod skupa sa svim popratnim priključcima. Napominjem da će tijekom zamjene instalacija svi stanari Kranjčićeve ulice imati i vodu i normalnu odvodnju pa se ne trebaju brinuti za funkcioniranje sustava«, poručila je Štefica Mihalic, direktorica podružnice Vodoopskrba i odvodnja. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni