Na obnovi Radićeve radit će se svakodnevno, u dvije smjene

Na obnovi Radićeve radit će se svakodnevno, u dvije smjene

»Prvi kolovoza je deadline«, kazao je gradonačelnik Bandić pred prisutnim novinarima i izvođačima radova

Radovi na onovi Radićeve ulice koji su započeli 10. ožujka izazvali su prilično nezadovoljstvo kod građana, posebice kod stanara i obrtnika koji tamo imaju poslovne prostore i dućane. Otežano je kretanje, posao i trgovina već su sad u padu, a treba izdržati još pola godine koliko je predviđeno trajanje radova.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u petak odlučio provjeriti kako napreduju radovi na obnovi Radićeve ulice.

»Sve će biti u redu. Trebamo se samo smiriti i pribrati. Formalni rok za završetak radova je sedam mjeseci, a stvarni rok su četiri mjeseca. Ja ću se potruditi da to napravimo za četiri mjeseca. Svaki dan poslijepodne u 18 sati bit ću ovdje i osobno provjeravati da li se dobro radi. Ovo sve dosad je bilo samo zagrijavanje. Radilo bi se do 15 sati pa bi se išlo kući. Nema ništa tako, ne idemo kući. Dobro, neka im bude, neka to bude za sedam mjeseci, ali ti koji budu tako radili neće više moći proći na natječajima i neće moći raditi za Grad«, poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako mu ne preostaje drugo nego da pomiri cvjećare, obrtnike, stanare i izvođače i da zadovolji svačiji ukus i svačije potrebe. »Ovdje neće biti improvizacije niti će se raditi na pola smjene. Ja sam zadnjih dana dolazio ovdje u 15.05 sati i nikoga ne bih ovdje zatekao. Prije 18 sati se ne smije otići s radilišta. Svakodnevno ću provjeravati. A vi se sad organizirajte kako god znate. Prvi kolovoza je deadline«, kazao je gradonačelnik Bandić pred prisutnim novinarima i izvođačima radova.

Podsjetimo, radovi na obnovi Radićeve ulice izvode se zbog dotrajalosti javnog kanala, vodoopskrbnog cjevovoda i plinovoda. U sklopu radova bit će promijenjena i kompletna elektronaponska mreža i elektro i komunikacijske instalacije. Trebala bi osvanuti i nova kolnička konstrukcija s oborinskom odvodnjom.

Dunja Žmikić, voditeljica projekta rekonstrukcije Radićeve i savjetnica u Gradskom uredu za prostorno uređenje izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet je dodala da ć-e se raditi svaki dan u dvije smjene, ali i subotom te je zamolila građane za razumijevanje.

»Radit će se pažljivo, radi se kanalizacija, cjevovod, plinovod. Na kraju će se postaviti nova kocka na nogostupima, a ukupna vrijednost radova iznosi oko osam do osam i pol milijuna kuna«, pojasnila je Žmikić.

M. Funda