Na novoj tržnici otvoren Modni centar Dubec

Na novoj tržnici otvoren Modni centar Dubec

Tržnica Dubec, čija je izgradnja započela još u siječnju 2018. godine, službeno je otvorena u četvrtak predvečer i to – modnom revijom! Naime, u sklopu tržnice uređen je i Modni centar Dubec, kao trajno rješenje za prodavače tekstila s okretišta Borongaj, a na modnoj reviji prikazan je dio njihove ponude.

Na šest tisuća kvadrata nalaze se 52 modula – kućice, a središnji prostor uređen je kao trg kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada Tržnice. U svim modulima provedena je struja, a u blizini se nalazi i zahod. Vrijednost projekta iznosi oko 12 milijuna kuna bez PDV-a.

»Tržnicu Dubec financirali su Grad Zagreb s 2/3 sredstava i Zagrebački holding – podružnica Tržnice Zagreb s 1/3 sredstava«, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je i službeno otvorio novu tržnicu s pratećim objektima.

»Danas ovdje otvaramo tzv. Modni centar u okviru kojeg su u 37 kućica našla svoje mjesto 22 obrta s Borongaja, a uskoro ćemo ovdje u preostalim kućicama imati i prehrambene proizvode«, najavio je gradonačelnik.

Obrtnicima je zaželio uspješan rad u novim prostorima u kojima imaju puno bolje uvjete nego na Borongaju te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovaj projekt ostvari.

Predstavnica zakupaca Sanja Glasnović zahvalila je gradonačelniku, bez kojega, kako je istaknula, ovoga ne bi bilo. Naglasila je, također, da im se kroz ovaj projekt otvorila mogućnost boljeg poslovanja. »Imamo stare klijente, a dolaze nam i novi pa se nadamo da je ovo samo početak«, prokomentirala je.

»Zagreb je od samog početka bio trgovačko središte. Izgradnjom ovog objekta mi smo taj način trgovine obnovili«, rekao je voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga – Tržnice Zagreb Stanko Gačić, napomenuvši da tržnica Dubec puno znači za građane ovog dijela grada. »Na Tržnici ćemo otvoriti i Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga u kojem će građani moći plaćati račune«, dodao je.

U okviru svečanosti zakupci su predali 4000 kuna ravnateljici Caritasove kuće Emanus koja se nalazi u blizini tržnice Dubec, a koje su skupili kroz humanitarnu akciju. Novac su namijenili za 15-ero školaraca koji su korisnici Caritasove kuće. Gradonačelnik Bandić je prilikom predaje prikupljenih sredstava rekao da će Grad Zagreba i Zagrebački holding priložiti po 5500 kuna, tako da se iznos zaokruži na 15 000 kuna. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni