Na nastavu došlo 50 % učenika nižih razreda osnovnih škola

Na nastavu došlo 50 % učenika nižih razreda osnovnih škola

Na današnju nastavu došlo je 16.408 ili 50,58 % učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Stožera Civilne zaštite grada Zagreba.

Prema njegovim riječima, u gradske dječje vrtiće danas je došlo 9239 djece, odnosno 29,5 % polaznika.

Lovrić govori da su škole su sigurne, naatava je organizirana, ali da Ministarstvo znanosti i obrazovanja mora donijeti jedinstvenu odluku treba li slati djecu u škole ili ne.

Na pitanje novinara kada će uspostaviti tramvajski promet u užem centru grada, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako se ne žele žuriti. Trenutno 18 % tramvajskog prometa nije u funkciji, rekao je i dodao da će se ova situacija iskoristiti i usput rekonstruirati prugu stabiliziranjem »jastučića« kako bi bilo manje vibracija i kako bi se smanjio strah kod ljudi koji je nastao nakon potresa. Najavio je da bi tramvajski promet za mjesec dana mogao biti u funkciji.

Što se tiče Dinamovog stadiona i Doma sportova koji imaju žutu naljepnicu istaknuo je da naloženo dodatno vještačenje za obje lokacije i kroz dva do tri tjedan će obavijestiti javnost o analizi.

Također je rekao kako će koncem ovoga tjedna krenuti uručenje ključeva stanova ljudima koji su trenutno smješteni u Cvjetnom naselju, a koji ispunjavaju sve kriterije. Trenutno je pristigao 91 zahtjev, njih 25 je obrađeno od čega njih 9 ispunjava uvjete.

Govoreći o izgradnji žičare Sljeme, gradonačelnik je rekao da zbog situacije s koronavirusom i problema austrijskog dobavljača izabranog javnim nadmetanjem, radovi malo kasne pa će žičara biti puštena u promet krajem rujna. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni