Na mjestu Titove kuće sagrađen objekt Mjesnog odbora Gajnice

Na mjestu Titove kuće sagrađen objekt Mjesnog odbora Gajnice

Uz prigodni program i mnoštvo uzvanika, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelana Pavičić Vukičević je u srijedu otvorila novi objekt Mjesnog odbora Gajnice u Ulici Kerestinečkih žrtava. Objekt je sagrađen na mjestu srušene kuće u kojoj je u vrijeme Drugoga svjetskog rata boravio Josip Broz Tito sa suprugom Hertom Haas i sinom Mišom. Inače, sin Josipa Broza, Mišo odrekao se kuće 1979. godine pod uvjetom da se na tom mjestu sagradi memorijalni muzej za njegova oca i NOB, ali projekt nikad nije realiziran.

»Građani ovoga kvarta dobili su jedan kvalitetan prostor, ne samo za rješavanje malih komunalnih akcija ili sastanaka, već jedan prostor za druženje, održavanje koncerata, priredbi i različitih aktivnosti koji će podići kvalitetu života našim sugrađanima«, istaknula je zamjenica gradonačelnika.

»Ovaj prostor će služiti za kulturne, društvene i sportske priredbe mlađih i starijih građana Gradske četvrti Podsused-Vrapče. Zaprimili smo oko 40 zahtjeva za korištenje prostora, a zainteresirani građani, udruge i političke stranke mogu se javiti te koristiti ovaj prostor za svoj rad«, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused – Vrapče Dejan Kljajić.

Podsjetimo, Grad je postojeći objekt dao na korištenje i upravljanje mjesnoj samoupravi, a Vijeće Gradske četvrti je objekt, koji je bio u derutnom stanju, srušio i izgradio novi za potrebe Mjesnog odbora. Novi objekt služit će potrebama udruga, građana, političkih stranaka i ostalih,a sadrži veliku i malu dvoranu, 4 uredske prostorije, čajnu kuhinju, spremište, kotlovnicu i WC.

 Vijeće Gradske četvrti Podsused – Vrapče je iz Planova malih komunalnih akcija odnosno Planova komunalnih aktivnosti tijekom godina ukupno izdvojilo oko 3,4 milijuna kuna. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni