Na mjestu reciklažnog dvorišta niknut će dječje igralište?

Na mjestu reciklažnog dvorišta niknut će dječje igralište?

(S prosvjeda građana Črnomerca)

Mjesna samouprava gradske četvrti Črnomerec donijela je odluku da će podržati zahtjev stanovnika ulice Črnomerec, Fraterščice i Mikulića za izmještanje reciklažnog dvorišta sa tkz. Opatičke livade u ulici Črnomerec. Sukladno tome Zagrebačka Čistoća izvjestila je da će mobilno dvorište preseliti u slijedećih 15 dana preseliti na novu lokaciju.

Iako su stanovnici zadovoljni sa tom odlukom, oni su u subotu, 3. listopada ispred reciklažnog dvorišta održali još jedan prosvjedni skup te prikupili više od 700 potpisa građana kako bi poduprli zahtjev za preseljenjem reciklažnog dvorišta.

Iseljenje dvorišta potvrdio je i predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić. Kao dvije gnove glavne lokacije spomenuo je površinu iza Doma zdravlja prema Francku uz željezničku prugu te prostor tržnice kod Ciglane na Črnomercu. „Ali možda će i Čistoća imati neke svoje prijedloge”, dodaje Jelić koji najavljuje da se na parceli koja će uskoro opet biti prazna namjerava urediti dječje igralište.

Prosvjedu je podršku dao i zagrebački HSLS u kojem smatraju da se građane uvijek treba konzultirati u donošenju svih odluka koje neposredno utječu na kvalitetu njihovog života. Njegov čelnik, gradski zastupnik Darko Klasić navodi kako se zalažu za povratak pravne osobnosti mjesnoj samoupravi kako bi se ubrzali postupci rješavanja problema građana, kao i doprinijelo transparentnosti javne nabave, a samim time i spriječile moguće koruptivne radnje.

„HSLS grada Zagreba traži da se nakon izmještanja reciklažnog dvorišta sa tkz. Opatičke livade kako bi se oplemenio ovaj prostor, u plan malih komunalnih akcija GČ Črnomerec hitno uvrsti uređenje parka za djecu i parka za kućne ljubimce”, poručio je Klasić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni