Na mjestu bivše ZABA-ine banke u Paromlinskoj bit će nova poslovna zgrada

Na mjestu bivše ZABA-ine banke u Paromlinskoj bit će nova poslovna zgrada

(Zgrada ZABA-e u Paromlinskoj prije potpune devastacije / Foto: Panoramio)

Iako Grad nije vlasnik te zgrade, on propisuje pravila igre, a znači da svaka buduća zgrada mora biti niža od zgrade Gradske uprave, poručio je gradonačelnik Bandić

Devastirana zgrada Zagrebačke banke u Paromlinskoj traži novog vlasnika, najavio je krajem prošlog tjedna, uoči dražbe na Trgovačkom sudu gradonačelnik Milan Bandić. Poručio je kako će se novi vlasnik i investitor morati držati postojećih gabarita zgrade.

Tom prilikom ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis naglasio je da se radi o izrazito atraktivnoj lokaciji na samoj središnjoj osi Zagreba.

Budući da su mnogi zainteresirani ulagači već postavljali pitanja glede same zgrade i lokacije, Rovis je poručio kako želi odagnati sumnje i način na koji se određeni prostor tumači, dodavši kako je bitna zaštita tog prostora i očuvanje njegovog »vizurnog koridora prema katedrali«.

Naime, u sklopu »Projekta Paromlinska« svojedobno se spominjalo kako će ondje niknuti novi trgovački centar i autobusni terminal (više na: https://www.tportal.hr/biznis/clanak/soping-centar-i-bus-terminal-umjesto-zabe-u-paromlinskoj-20120420).

Jedna od svojedobnih vizija budućeg objekta / Izvor: ZABA

No gradonačelnik poručuje kako će Grad Zagreb učiniti sve da zaštiti tu središnju os i vizurni koridor prema katedrali.

Podsjetio je da se ta zgrada gradila od 1962. do 1964. za potrebe Komunalne banke te da je bila dograđivana 70-ih godina, a zadnja dogradnja bila je 1986. godine.

Prostor i lokaciju ocijenio je iznimno važnima. Naglasio je, međutim da iako Grad nije vlasnik spomenute zgrade, on propisuje pravila igre, a to, kako je kazao znači da svaka buduća zgrada mora biti niža od zgrade Gradske uprave.

Bandić je kazao da se neugodno osjeća kada vidi da se ta zgrada devastira svaki dan.

»Hvala Bogu da to konačno dobije vlasnika i da se to uredi po pravilima igre koje propisuje prostorno-planska dokumentacija. Da budem slikovit, to ne znači da će ljudi tamo graditi nebodere«, istaknuo je Bandić koji očekuje da će tamo niknuti nova poslovna zgrada. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni