Na Markovu trgu prosvjed protiv devastacije hrvatskih šuma

Na Markovu trgu prosvjed protiv devastacije hrvatskih šuma

(Vodstvo zelenog odreda predalo je otvoreno pismo predsjednicima Vlade i Sabora)

Zeleni odred – forum braniteljske udruge VIDRA (Veterani i društvena akcija) proteklih je devet mjeseci provodio intenzivnu akciju prikupljanja dokaza koji, kako tvrde, ukazuju na pustošenje i pljačku hrvatskih šuma. Tvrde kako se šteta počinjena Hrvatskoj na godišnjoj razini mjeri milijunima eura i u stalnom je porastu.

Iz Zelenog odreda ističu kako su skupili dovoljno dokaza i materijala pretvorenih u 400 stranica prijave koja je proslijeđena DORH-u i USKOK-u, Pučkoj pravobraniteljici te EU institucijama.

Aktivisti Zelenog foruma su u siječnju dostavili otvoreno pismo predsjednicima Vlade i Sabora, Andreju Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću u kojem su ukazali na »nelogičnosti i moguće nezakonitosti« koje bi mogle voditi potpunoj devastaciji naših šuma, zbog čega su državno poduzeće Hrvatske šume prijavili USKOK-u te su od ovih visokih dužnosnika zatražili odgovore i konkretnu reakciju.

Kako je ona izostala, odlučili su organizirati prosvjed na Markovu trgu, budući da se ondje nalaze vladajuće državne institucije.

Okupljenima će se na prosvjedu obratiti voditeljice Zelenog odreda Vesna Grgić i Gordana Pasanec te gost iznenađenja za prozvane institucije.

»Objavit ćemo nekoliko vrlo važnih informacija i prozvati odgovorne punim imenom i prezimenom«, najavili su iz Zelenog foruma iz kojeg pozivaju sve građane, stranke, udruge, inicijative, zajednice te poznate osobe iz javnog života kojima je stalo da se zaustavi bjesomučna sječa šuma i »kriminal u kojem sudjeluje više ministarstava, privatnih i javnih tvrtki te vodećih političara u zadnjih 20 godina«.

Prosvjed pod nazivom »Prozivka za veleizdaju« održat će se na Markovu trgu 29. ožujka 2019., s početkom u 17 sati. Planirano trajanje skupa je do 19 sati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni