Na ljetovanje krenule tri grupe djece

Na ljetovanje krenule tri grupe djece

Na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Veli Lošinj, Skradin i Novi Vinodolski, koje im je omogućio Grad Zagreb, u ponedjeljak 8. kolovoza krenule su tri grupe djece iz obitelji slabijeg socijalnog stanja i djece branitelja i civilnih stradalnika domovinskog rata.

Već tradicionalno, djecu je na more ispratio gradonačelnik Milan Bandić zaželjevši im dobru zabavu i lijepo vrijeme, naglasivši  da mu je drago što Grad već dugi niz godina može omogućiti ljetovanje djeci koja inače najvjerojatnije ne bi mogla ići na more.

Ove godine Grad je organizirao ljetovanje za 1185 djece predškolske i školske dobi iz obitelji slabijeg socijalnog stanja i za 400 djece branitelja iz obitelji slabijeg socijalnog stanja.

Ljetovanje obuhvaća punu pansionsku uslugu, 24-satni pedagoški nadzor i zdravstvenu skrb, kao i odgojno-obrazovne, kulturno-zabavne i sportsko-rekreacijske programe.

U popodnevnim satima gradonačelnik Bandić ispratio je u Novi Vinodolski i treću grupu djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, te na Borongaju dočekao djecu iz Općine Gunja koja su se vratila s ljetovanja u Skradinu.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni