Na kioske po ZET-ove kupone za besplatan prijevoz

Na kioske po ZET-ove kupone za besplatan prijevoz

Korisnici koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba od ovog tjedna mogu preuzeti pretplatne kupone za tekuću 2017. godinu.

Odnosi se to na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno, kao i na osobe starije od 65 godina, koje nisu korisnici mirovine i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno. Također, kupone mogu preuzeti i korisnici pomoći za uzdržavanje nesposobni za rad i privređivanje,osobe koje imaju status roditelja njegovatelja te dobrovoljni darivatelji krvi.

Svi koji su prethodnih godina regulirali pravo na besplatan prijevoz kupone mogu preuzeti samo s pretplatnom kartom i to na prodajnim mjestima ZET-a, ali i kioscima Tiska te iNovina.

Članovi obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja, kupone mogu preuzeti isključivo na prodajnim mjestima ZET-a, no prethodno, pravo na prijevoz trebaju regulirati u nadležnim Gradskim uredima.

Sve do kraja siječnja, uslugom prijevoza mogu se koristiti osobe koje su pravo na besplatan prijevoz imale i u protekloj godini. S prvim danom veljače prestaje takva tolerancija i sve kategorije putnika trebaju imati valjanu kartu za 2017. godinu. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni