Na jučerašnji dan prije 20 godina poslan prvi SMS

Tekst poruke glasio je: „Merry Christmas“ (Sretan Božić). Od događaja je prošlo 20 godina, a Papworth je izjavio kako je oduševljen načinom na koji se tehnologija razvila

Short Message Service ili popularno SMS tekstualna poruka prvi je put poslana na području Ujedinjenog Kraljevstva 3., prosinca 1992. putem Vodafone GSM mreže (nije da ovdje nekoga posebno reklamiramo, posrijedi su činjenice). Prvi pošiljatelj poruke bio je britansk 22-godišnjii programer Neil Papworth, zaposlen u tvrtki Sema Group Telecoms u Vodafoneovu uredu u Newburyju.

Tekst poruke glasio je: „Merry Christmas“ (Sretan Božić). Od događaja je prošlo 20 godina, a Papworth je izjavio kako je oduševljen načinom na koji se tehnologija razvila, priznajući kako tada nije bio svjestan koliko će SMS postati značajan u svakodnevnoj komunikaciji ljudi, piše The Star.

Vodafone je razvijao tehnologiju ne bi li poboljšao tada popularne pagere. “Mislili su da će se koristiti kao pager tako da tajnice mogu doći do svojih šefova kada su vani te da im oni mogu poslati poruke i reći im kamo da idu i što da rade“, izjavio je. S obzirom da mobiteli tada nisu imali tipkovnice prva je SMS poruka odaslana s osobnog računala.  (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni