Na Jarunu se u nedjelju trči 33. Polumaraton “Ivan Starek”

Na Jarunu se u nedjelju trči 33. Polumaraton “Ivan Starek”

Na Jarunu će u nedjelju, 10. studenoga biti održan 33. po redu Polumaraton »Ivan Starek«, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Utrka će se trčati na 5, 10 i 21 kilometar, a start će biti označen u 10.55 sati.

„Utrka ima veliku tradiciju i spada među najdugovječnije utrke u Hrvatskoj“, naglasio je član Izvršnog odbora Atletskog kluba Maksimir Andrija Damjanović, dodavši kako se dosad prijavilo 865 natjecatelja. Sugrađane je zamolio za razumijevanje, budući će 10. studenoga za trajanja utrke, do 14 sati SRC Jarun biti zatvoren za promet.

Utrkom se obilježavaju Svjetski dan trčanja i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. Pokrovitelj utrke je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a organizator je AK Maksimir u suradnji s NZZJZ-om Dr. Andrija Štampar i Veleučilištem Velika Gorica.

U promidžbi sportske rekreacije, mjera za unapređenja zdravlja i kvalitete življenja sudjeluju stručnjaci Nastavnog zavoda i Veleučilišta, a svi trkači će moći izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid.

»Ovom utrkom spajamo tri stvari – sport, zdravlje i turizam«, rekao je gradonačelnik pa je pozvao Zagrepčane da podrže i da dođu na nedjeljnu utrku na Jarun.

Memorijal Ivan Starek je najprije bio organiziran kao polumaraton, da bi danas to bila cjelodnevna manifestacija cestovne atletike, jedinstvena u Hrvatskoj kojom se prisjećamo legendarnog dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama i koji je nažalost prerano i neočekivano preminuo u 65. godini. Atletski klub Veteran (današnji AK Maksimir) utrku je prvi put organizirao 1987.

Svi koji žele sudjelovati u utrci mogu prijaviti još danas do ponoći preko mrežne stranice https://www.stotinka.hr/. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni