Na Jarunu otvoren park za pse površine 18.500 četvornih metara

Na Jarunu otvoren park za pse površine 18.500 četvornih metara

»U svakom slučaju treba odvojiti igralište za pse od igrališta za djecu tako da svatko može uživati na svoj način«, poručio je gradonačelnik Bandić

Na Rekreacijsko-sportskom centru Jarun u ponedjeljak je službeno otvoren novouređeni park za pse, najvećeg takve vrste u Hrvatskoj. Otvaranju parka su nazočili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić kao i predstavnici brojnih udruga za zaštitu životinja koji su pozdravili ovaj projekt.

»Osluškujući naše sugrađane koji imaju kućne ljubimce, ovdje na 18 500 m2 smo otvorili ograđeni prostor za istrčavanje pasa. Hvala svima koji su to napravili i hvala na strpljenju svima koji su ovo čekali«, poručio je gradonačelnik Bandić dodajući: »Tamo gdje mjesni odbori i ljudi zatraže, mi ćemo u roku šest mjeseci pronaći gradsku parcelu i otvoriti park za pse. Ne mora biti ove veličine, ali u svakom slučaju treba odvojiti igralište za pse od igrališta za djecu tako da svatko može uživati na svoj način«.

Ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić otkrio je kako se u uređenje parka utrošilo oko 200 tisuća kuna.

»Na inicijativu građana i Skupštine Grada Zagreba uključili smo se u ovaj projekt i podržali inicijativu. Nažalost, tu stavku nismo imali u planu te se trebao čekati rebalans a onda smo zbog vremenskih uvjeta morali čekati da krenemo s realizacijom i čim se zima povukla u roku deset dana smo uredili park. Napravili smo ogradu dužine 650 metara na svih 18 500 m2, postavili klupe, sadnice i košare za smeće te ćemo ih po potrebi i u dogovoru s građanima dodati na još nekim mjestima u parku. Mi na prostoru Jarun moramo napraviti ravnotežu između svih korisnika: djece, sportaša, šetača, kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika a ovo je jedan od načina kako to napraviti. Meni je drago zbog svih ostalih korisnika ali i zbog pasa što smo napravili ovaj park«, kazao je Tomić.

Oduševljenje novootvorenim parkom za pse nisu skrivali niti predstavnici udruga za zaštitu životinja pa je tako Helena Fink, predsjednica Udruge Noina arka rekla kako ljubiteljima životinja ovakav park puno znači jer u gradu ima jako puno pasa te vjeruje kako će površinom impozantni park biti pravi El Dorado za pse i njihove vlasnike. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni