Na Jarunu i Bundeku započela sezona kupanja

Na Jarunu i Bundeku započela sezona kupanja

Za sigurnost građana na zagrebačkim plažama svakodnevno će brinuti 30 spasilaca

Sezona kupanja na jezerima Jarun i Bundek započela je 1. lipnja koja i trajat će do 15. rujna. Za kupanje su otvorene sve plaže (tri plaže na Bundeku i pet na Jarunu), a svih pet jarunskih plaža i ove se godine može pohvaliti Plavom zastavom, javljaju iz Ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Tijekom sezone na kupalištima će biti organizirano dežurstvo liječnika dok će za sigurnost građana na zagrebačkim plažama brinuti 30 spasilaca svakog dana od 10 ujutro do 20,00 sati što je i službeno radno vrijeme kupališta.

 Uoči početka sezone odrađeni su i pripremni radovi pa je na dio plaža navezen novi sloj šljunka te je obavljeno ručno plijevljenje korova bez upotrebe herbicida i čišćenje plaža od sitnog otpada i biljnog materijala. Uz plaže otvoreni su vanjski sanitarni čvorovi s tuševima i fontanama s pitkom vodom.

Ispitivanje kakvoće vode provodi Gradski ured za zdravstvo i NZJZ „dr.Andrija Štampar“, a rezultati ispitivanja bit će dostupni na informativnim ormarićima uz plaže, na mrežnoj stranici www.sportskiobjekti.hr te na stranicama Grada Zagreba i Zavoda „dr.Andrija Štampar“. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni