Na Hanžeku će se kugla bacati pokraj fontana

Na Hanžeku će se kugla bacati pokraj fontana

Ivana Brkljačić, direktorica Mitinga najavila je kako će natjecanje prenositi televizije iz više od 120 zemalja svijeta. „Bacanje kugle kod fontana je odlična reklama za grad Zagreb, kao atraktivnu i zanimljivu turističku destinaciju“, istaknula je Brkljačić.

Povodom 64. Hanžekovićevog memorijala, koji će se održati 1. i 2. rujna u Zagrebu, održana je jučer konferencija za novinare u salonu Emil Frey Auto centra Mercedes Hrvatska.

Ovogodišnji Hanžek trajati će dva dana, a po prvi puta natjecanje u bacanju kugle održati će se pokraj gradskih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Ivana Brkljačić, direktorica Mitinga najavila je kako će natjecanje prenositi televizije iz više od 120 zemalja svijeta. „Bacanje kugle kod fontana je odlična reklama za grad Zagreb, kao atraktivnu i zanimljivu turističku destinaciju“, istaknula je Brkljačić.

Drugog dana Hanžeka na stadionu Mladosti održati će se finale školske Erste Plave lige te ostale discipline 64. Hanžekovog memorijala. Organizatori su najavili nastup brojnih osvajača medalja s nedavno završenog Europskog prvenstva u Zürichu. Tako će osim naših atletiarki Ane Šimić i Sandre Perković, koje su osvojile broncu i zlato, nastupiti Martyn Rooney i William Sharman. Brkljačić je najavila i dolazak bivšeg svjetskog prvaka na 100 metara Kima Collinsa, srebrnog olimpijca Ryana Baileya i Richarda Thompsona, koji je ove godine trčao 9.82.

„Uvijek me veseli nastupati na domaćem terenu i bila bih jako sretna kada bi poput Blanke, upravo ovdje skočila preko 2 metra“, rekla je Šimić na konferenciji.

„Veseli me da su glavne zvijezde 64. Hanžekovićevog memorijala naše tri cure, Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić. Ja im želim puno sportskih uspjeha i zdravlja“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni