Na Hanžek dolazi 18 osvajača svjetskih medalja u Pekingu

Na Hanžek dolazi 18 osvajača svjetskih medalja u Pekingu

Idući se tjedan održava 65. Memorijal Borisa Hanžekovića, a teren su danas obišli Sandra Perković, Jamajčanin Asafa Powell te zagrebački gradonačelnik

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković i bivši svjetski rekorder na 100 m Jamajčanin Asafa Powell, u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i vodećih ljudi 65. Memorijala Borisa Hanžekovića, obišli su u srijedu stadion Mladost, gdje će se 8. rujna održati zagrebački atletski miting.

„Jedva čekam nastup na Hanžeku, mojem najdražem mitingu. Želim dobrim nastupom vratiti vjeru navijača u mene i spremna sam za dobar rezultat”, kazala je Perković.

Na ‘Hanžek’ dolazi 18 osvajača medalja iz Pekinga što samo potvrđuje kvalitetu zagrebačkog mitinga. Direktor natjecanja Siniša Ergotić poručio je kako će ove godine ulaz na stadion biti besplatan, no gledatelji će ipak morati imati ulaznice koje će se dijeliti ispred stadiona već od devet sati idućeg utorka.

Najveća muška zvijezda natjecanja bit će bivši svjetski rekorder na 100 m Asafa Powell. Jamajčanin je sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 m u povijesti atletike. U Zagrebu je nastupio i prošle godine, kada je bio drugi s rezultatom 10.07 sekundi.

„Dobro se sjećam nastupa u Zagrebu. Vrijeme je bilo očajno, nadam se kako će ove godine biti bolje. Spreman sam za brzu utrku i sve je moguće. Želim pokazati koliko sam zaista brz”, kazao je 32-godišnji Jamajčanin koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio zlatnu medalju u štafeti 4 x 100 m, a u Zagreb je stigao u utorak direktno iz Pekinga.

Gradonačelnik Bandić je pozvao građane da posjete ‘veliku atletsku priredbu’ još jednom čestitavši Sandri Perković i Blanki Vlašić na osvojenim srebrnim medaljama na SP-u.

„Sandra i Blanka su ostvarile veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu, premda smo mi poznati kako priznajemo samo zlatne medalje. Zbog toga im želim još jednom čestitati. Nije lako biti drugi na svijetu“, poručio je Bandić koji je Powellu uručio monografiju o Zagrebu. (Hina/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni