Na gradilištu žičare pronađeni ljudski ostaci

Na gradilištu žičare pronađeni ljudski ostaci

(Foto: Stup stare žičare Sljeme)

U stanci sjednice Gradske skupštine njezin je predsjednik Andrija Mikulić novinarima potvrdio informaciju da su na gradilištu žičare Sljeme pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe. Novinare je uputio da se za više informacija obrate nadležnom ministarstvu i zavodima, odnosno uredima.

Mikulić je ostao samo na tome da potvrdi kako je i donjega stigla informacija kako su prilikom kopanja pronađeni posmrtni ostaci, ali se nije htio upustiti u nagađanja o tome ima li ih ondje još, što je kao mogućnost spomenuo ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Govoreći o mogućnosti obustave radova u slučaju da se na trasi sljemenske žičare naiđe na masovnu grobnicu, Mikulić se pozvao na procedure koje postoje za takve slučajeve.

Dodao je kako su resorno ministarstvo te gradski zavodi i uredi dobro upoznati s procedurama koje treba poštovati.

Novinare je zanimalo zbog čega je informacija isprva bila objavljena u tajnosti pa su se tek sada, nakon novinarskih upita, oglasili i Ministarstvo hrvatskih branitelja i gradonačelnik Milan Bandić. No predsjednik Skupštine je rekao da će novinari to morati pitati njih.

Naime, posmrtni ostaci pronađeni su još 15. veljače pokraj Gračanske ceste, a trenutno se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta, potvrdili su Hini iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ). (ZG-magazin/Hina)