Na Floraartu rekordnih 300.000 posjetitelja

Na Floraartu rekordnih 300.000 posjetitelja

»Svi su nosili orhideje. Mislim da ni jedan posjetitelj nije napustio izložbu, a da nije kupio orhideju«, rekao je voditelj Zrinjevca Igor Toljan

Jubilarna, 50. Međunarodna vrtna izložba “Floraart”, koja se na zagrebačkom Bundeku održavala od 25. do 31. svibnja, zatvorena je u nedjelju navečer, a razgledalo ju je rekordnih oko 300.000 posjetitelja, dvostruko više nego lani.

Igor Toljan, voditelj gradske tvrtke Zrinjevac koja je organizator izložbe, rekao je Hini da ne može sakriti zadovoljstvo time što je na izložbi bilo više posjetitelja nego 250.000 posađenih cvjetova. “Nas veseli da smo došli u situaciju da imamo više posjetitelja nego posađenih cvjetova. Evo, to je ove godine moto izložbe – veći broj posjetitelja nego posađenih cvjetova”, istaknuo je Toljan.

Istaknuo je da je orhideja bila hit ovogodišnje izložbe, te da se od lončarica najviše kupovala. “Svi su nosili orhideje. Mislim da ni jedan posjetitelj nije napustio izložbu, a da nije kupio orhideju”, rekao je Toljan. Inače, najviše su se kupovale ljetnice – za uređenje balkona, okućnica, terasa.

“Moram priznati da ne mogu sakriti zadovoljstvo. Sve je ispalo onako kako smo planirali, a i vrijeme nas je poslužilo. Zadovoljni su posjetitelji, zadovoljni smo mi organizatori, zadovoljni su i ostali izlagači te prodavači. Apsolutno zadovoljstvo i oborili smo sve, čak i svoje planirane rekorde”, rekao je Toljan.

Na 50. “Floraartu” koji se ove godine održavao 10. put na Bundeku, predstavilo se 185 izlagača iz Hrvatske i njih 16 iz BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije. Hrvatski i strani izlagači predstavili su se cvijećem, ukrasnim grmljem, sjemenom cvijeća i presadnicama, opremom za dječja igrališta, komunalnom opremom i naprednom tehnologijom za zaštitu bilja. Na izložbi su bili i izlagači strojeva, biljnog materijala, supstrata i sjemena, keramike i drugoga.

U sklopu izložbe održala su se stručna predavanja, promocije knjiga i radionice, prezentacije nagrađenih vrtova u Zagrebu i okolici, te tradicionalno natjecanje “Hrvatski kup florista” i međunarodno natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Uz besplatan ulaz, za posjetitelje je bio organiziran i besplatni prijevoz autobusom od Katarinina trga do Bundeka, a građani su se tijekom izložbe mogli besplatno voziti i vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu do ulaza u park Bundek te uspinjačom na Gornji grad. (Hina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni