Na festivalu u središtu Zagreba u ponudi 70-ak vrsta burgera

Na festivalu u središtu Zagreba u ponudi 70-ak vrsta burgera

(Foto: Sandro Sklepić)

Volim ljuto priprema natjecanje u jedenju ljutih papričica, 15. 9. u 17.30 h

Zagreb Burger Festival otvorio je svoja vrata 13. rujna na zagrebačkom Strossmayerovom trgu. Festival traje do 23. rujna, a na njemu će u ponudi biti čak 70-ak vrsta burgera. Svjetski poznati DJ’evi kao što su Huey Morgan, Kenny Dope i Big Daddy Kane, uz jake domaće snage te dva koncerta obilježit će besplatan glazbeni program Festivala. Novost je aplikacija za naručivanje burgera koja će uvelike smanjiti redove i čekanje – FestApp.

Ove godine gurmanske poslastice priprema ukupno 18 burger majstora iz Zagreba, Pule i Splita. Prošlogodišnji pobjednik Mason Burger&Staff koketira s “vinskim burgerima”, El Toro nudi latino okuse, 50 A Burger&Champagne Bar s ponosom ističe pileće, janjeće i vege varijante, Good Food priprema burger za četiri osobe, a Đurina hiža&Meat the King i Maredo vjerni su domaćim tradicionalnim okusima.

Cellar Grill najavljuje burger s viskijem, crnim i bijelim tartufima, a šarenim mirisnim burgerima će se predstaviti Burger Factory, Kitchen&Grill Plac i Špiro, dok se Submarine ponosi posebnim festivalskim burgerom s pancetom i kobasicom crne slavonske svinje… Pod Zidom će razigrati okusne pupoljke istarskim, dalmatinskim i kontinentalnim kombinacijama, Kascheta je ponosna na burger s dimljenom bivoljom mozzarellom. Originalan burger od janjetine predstavlja The Garden Bar&Kitchen, dok splitski meštri, Toto’s Burger Bar, izdvajaju tamni, sočan burger i hrskave batate. Ledov Ice&Fries nudi hrskave krumpiriće i sladolede, a Volim ljuto bogatu ponudu ljutih začina te priprema natjecanje u jedenju ljutih papričica, 15. 9. u 17.30 h.

Za potpuni gastro doživljaj pobrinut će se čak pet barova.

Sve novosti pratite na FB: http://bit.ly/Facebook-Zagreb-Burger-Festival (pr)