Na Festival kave i čokolade stiže 15-metarska torta koja će se prodavati u humanitarne svrhe

Na Festival kave i čokolade stiže 15-metarska torta koja će se prodavati u humanitarne svrhe

Povodom Dana zaljubljenih svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se na Trgu bana Jelačića zagrliti i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera tri metra

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas počinje 5. festival kave i čokolade – Zagreb Coffe & Chocofest koji će trajati do 14. veljače. Tijekom četiri dana u festivalskom paviljonu će se predstaviti najbolji od najboljih hrvatskih i svjetskih proizvođača kave i čokolade. Nakon dvije godine u prekrasnom prostoru HDLU-a, Festival se u 5. izdanju vraća tamo gdje je sve i počelo – na Trg bana J. Jelačića, a njegov cilj je ostao isti: predstavljanje najboljih hrvatskih i svjetskih čokolada i kava.

Kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i inozemni proizvođači predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade. Spomenimo da je u protekle četiri godine Zagreb Coffee & Chocofest posjetilo je preko 500 000 posjetitelja iz Zagreba, Hrvatske i cijele regije.

Posjetitelji festivala moći će premijerno na hrvatskom tržištu uživati u kavama poznatog bečkog brenda kave Helmut Sacher, iz grupacije nadaleko poznate Sacher torte. Pripremili su i vinatge cafe kombi izvan šatora na kojem će se moći popiti kava i pronaći nešto za poklon za Valentinovo.

Na Barcafféovom štandu svi posjetitelji imat će priliku probati savršeni espresso, okušati se u latte artu, uživati uz koktele od kave i zaigrati nagradne igre uz Black ‘n’ Easy – kavu nove generacije.

U vinitekama Vivat fina vina za vrijeme trajanja festivala odvijat će se prigodna degustacija i prigodna prodaja odabranih vina u idealnom spoju sa Nadalina čokoladama.

Hoteli Dubrovnik, Sheraton i Westin ponudit će prigodne coffee & choco menije u svojim restoranima i barovima.

U četvrtak 11. veljače Marinko Biškić i Nadalina predstavit će priču od zrna kakovca do gotove čokolade – cijeli proces proizvodnje ispričan na način jednog pankera i ozbiljnog chocolatiera.

Oni željni pustolovina uživat će u putopisu Ivane Orešić pod nazivom Kava – crno zlato jugoistočne Azije, a oni željni dobre glazbe moći će zaplesati na melodije koje nam je pripremila Danijela Večerinović.

U petak 12. veljače književnica Julijana Matanović uz kavu će pričati priče o kavi i predstaviti svoju knjigu I na početku i na kraju bijaše kava.

Ljubitelji vina također će doći na svoje – ovaj put u radionici spajanja vina i čokolade okušat će se Vivat fina vina i Nadalina čokolade.

O psihološkom utjecaju čokolade i kave, kao i njihovim posljedicama moći će se saznati na predstavljanju psihologinje Vanje Varge iz Centra za kulturu prehrane.

Subota je rezervirana za zabavu i umjetnost. U festivalskom paviljonu jedna od naših najboljih slastičarki Dragica Lukin radit će skulture od čokolade.

U večernjim satima DJ će dodatno zagrijati atmosferu uz glazbene hitove 70-tih, a na vanjskoj pozornici očekuje nas cjelodnevna zabavni program Story FESTA.

Nedjelja je dječji dan – u suradnji sa portalom Djeca.hr organizirane su kulinarske i kreativne radionice za djecu.

Nedjelja je i dan za humanitarnu akciju – u suradnji sa tvrtkom Mlinar koja je donirala tortu od 15 metara organizirat će se zajednička akcija prodaje torte u humanitarne svrhe.

Povodom Dana zaljubljenih svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se na Trgu bana Jelačića zagrliti i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera tri metra.

Program festivala dostupan je na ovoj poveznici. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni