Na Europskom trgu otvoren Festival talijanskih delicija

Na Europskom trgu otvoren Festival talijanskih delicija

Italia Fest je jedna prava mala tržnica koja nudi ono što se inače može naći u talijanskim gradovima, od proizvoda iz kućne radinosti i od malih proizvođača do svjetski poznatih namirnica

Na Europskom trgu u Zagrebu otvoren je Festival talijanskih delicija tijekom kojeg će se u idućih nekoliko dana posjetiteljima predstaviti razni talijanski specijaliteti.

Na 12 velikih štandova nudit će se tradicionalne i poznate namirnice, a prije kupnje, moguća je i degustacija. Cilj je organizatora predstaviti bogatstvo talijanske gastronomske ponude, kao i posebnosti pojedinih regija – Toskane, Sicilije, Sardinije…

Samo neke od delicija koje se mogu tamo pronaći je karakteristična kobasica iz Montepulciana, konzervirana u špilji, divovska mortadela, originalno proizvedena u Bologni, zatim pršut iz Toskane aromatiziran ljutom papričicom, češnjakom i bosiljkom, sušeno meso vepra, tipično proizvedeno u Maremi u Toskani te najbolji parmezani.

Ovaj ukusni festival nije prvi put u Zagrebu jer su već u travnju delicije talijanskih regija privukle su brojne posjetitelje.

Italia Fest je jedna prava mala tržnica koja nudi ono što se inače može naći u talijanskim gradovima, od proizvoda iz kućne radinosti i od malih proizvođača do svjetski poznatih namirnica. Ovaj ukusni festival završava u nedjelju, 1. studenog, a radno je vrijeme od 08:30 do 20:30 sati. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni