Na domaće štrukle u Zabok

Na domaće štrukle u Zabok

Ovog vikenda održava se 7. Štruklijada u kojoj će se prirediti oko 10 tisuća domaćih štrukli, jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra

U subotu, 23. svibnja, vlak iz Zagreba za sedmu Štruklijadu u Zaboku kreće u 14,04 sati, a vraća se iz Zaboka u 19,27, s time da je cijena karte smanjena za 50%, najavila je u srijedu direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar na konferenciji za novinare održanoj u prostoru Udruge Zagorje u srcu.

Program ove jedinstvene manifestacije u pripremanju zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra počinje u 15 sati na Trgu Ksavera Gjalskog, a jučer su ga predstavili župan Željko Kolar te stručna suradnica za turizam Ana Pavić, uz gostovanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Osim glavnog događanja u okviru manifestacije održat će se promotivna biciklijada u 13,30 sati, kojom se najavljuje završetak projekta Mreža rekreativno-turističkih biciklističkih ruta na području Krapinsko-zagorske županije, a u 18 sati na Zivtovom trgu posjetitelje očekuje zabava uz Zagorca – balon na vrući zrak.

„Drago mi je da su kolega Kolar i Krapinsko-zagorska županija prepoznali važnost promocije štrukli i drugih tradicionalnih proizvoda te na taj način, kroz razne manifestacije, privlače goste i promoviraju svoj kraj”, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da su Zagreb i Krapinsko-zagorska županija susjedi koje dijeli samo Medvednica. „Uskoro krećemo s gradnjom žičare do Vidikovca, a nakon toga do Bistre što znači da ćemo biti još bolje povezani“.

Za ovogodišnju manifestaciju bit će priređeno oko 10.000 štrukli, a u sklopu programa će se predstaviti i ostali OPG-ovci s raznim drugih tradicionalnim jelima i proizvodima, istaknuo je župan kolar, napomenuvši da Županija i dalje radi na zaštiti štrukli kao autohtonog proizvoda. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni