Na “Danima Slavonije u Zagrebu” predstavlja se 105 izlagača

Na “Danima Slavonije u Zagrebu” predstavlja se 105 izlagača

(Foto: zagreb.hr)

Na Trgu bana Jelačića danas je otvorena izložbeno-prodajna sajamska priredba Dani Slavonije u Zagrebu u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Šesti po redu Dani Slavonije u Zagrebu doveli su 105 izlagača i gostiju iz svih dijelova Hrvatske, istaknuo je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić. Njegova udruga okuplja OPG-ove, obrte, poduzeća, zadruge, kućne radinosti i slične subjekte kojima su osnivači ili nositelji branitelji ili članovi njihovih obitelji i koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija i tradicijskih rukotvorina.

Građani će tako u narednih pet dana, do 28. rujna, moći uživati u autohtonim prehrambenim proizvodima – kolačima, vinu, voćnim rakijama te u tradicijskim rukotvorinama, nastupima tamburaških sastava i KUD-ova, bogatim živopisnim narodnim nošnjama i zaboravljenim zanatima.

Manifestaciju je otvorilo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u pratnji Miodraga Deme iz Ureda za branitelje.

Gradonačelnik je izjavio kako je ponosan da su Slavonci danas ovdje, dometnuvši kako su se prošlog vikenda na Trgu predstavili Zagorci.

To je dokaz da je Trg bana Jelačića kultni trg svih hrvatskih građana i svih Hrvata ma gdje živjeli, prokomentirao je. (zg-magazin)